Ο άνθρωπος συνεχώς προσπαθεί να βρει λύσεις για το μέλλον ώστε να κάνει την ζωή του ευκολότερη. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως θα είναι κατασκευασμένοι οι δρόμοι στα επόμενα 50 χρόνια πχ; Θα παραμείνουν ασφάλτινοι ή θα έχει βρεθεί κάποιο νέο υλικό; Ο Scott Brusaw, ένας μηχανικός από το Idaho πιστεύει ότι οι δρόμοι του μέλλοντος θα είναι κατασκευασμένοι από γυαλί το οποίο θα τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια.

Με την βοήθεια της ομοσπονδιακή κυβέρνησης αλλά και της General Electric, ο Brusaw έχει δημιουργήσει ένα “πρωτότυπο” δρόμο του μέλλοντος ο οποίος είναι κατασκευασμένος από super ανθεκτικό γυαλί που μέσα του έχουνε τοποθετηθεί ηλιακές κυψέλες. Ο ήλιος θα τροφοδοτεί τις κυψέλες με ηλιακή ενέργεια και αυτές με την σειρά τους θα μπορούν να τροφοδοτούν τις πινακίδες που θα βρίσκονται πάνω στον δρόμο ενημερώνοντας τον οδηγό, καθώς και τα σπίτια και τα εργοστάσια που βρίσκονται κοντά στον δρόμο. Παράλληλα, δεν θα αφήνουν να πιάσει πάγο αφού θα μπορεί να θερμαίνει το γυαλί εξαλείφοντας έτσι το πρόβλημα του αποχιονισμού και της ρήξης αλατιού.

Ο Brusaw δηλώνει ότι οι κατασκευαστές γυαλιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα τόσο ισχυρό υλικό το οποίο θα έχει την απαραίτητη πρόσφυση αλλά και αντοχή. Η ιδέα θα μου πεις ακούγεται υπέροχη, αλλά δεν έχει προβλήματα; Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νέα αυτή τεχνολογία, είναι το κόστος κατασκευής της. Ο Brusaw δηλώνει ότι για την δημιουργία ενός μόνο μιλίου (1.61 χλμ) απαιτούνται 4.4 εκατ. δολάρια (3.23 εκατ. ευρώ). Μπορεί ο δρόμος κάποια στιγμή στο μέλλον να κάνει απόσβεση αλλά το αρχικό κόστος λειτουργεί σίγουρα αποθαρρυντικά

Ο Brusaw δεν απελπίζεται όμως. Ευελπιστεί να αρχίσει την υλοποίηση της ιδέας του αρχικά από τους χώρους στάθμευσης, όπου θα υπάρχουν και σταθμοί επαναφόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα. Video σχετικά με το πως λειτουργεί η τεχνολογία αυτή στη συνέχεια.

[Πηγή: CNN, Photo and video via: Solar Road Ways]