Hamilton: Δεν έχω το μονοθέσιο για να κερδίσω το πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Ο Lewis Hamilton παραδέχεται πως η MP4-26 δεν είναι ακόμα έτοιμη για τον τίτλο, ελπίζει όμως ότι οι μηχανικοί του θα βελτιώσουν την απόδοση του βρετανικού μονοθεσίου. Χθες στην 2η μέρα δοκιμών στην Βαρκελώνη, ο Βρετανός ολοκλήρωσε μόνο 57 γύρους λόγω προβλημάτων στις εξατμίσεις και τα υδραυλικά. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του “Billion Dollar Man”.

Αν πιστεύω ότι έχω το αυτοκίνητο για να κερδίσω το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή; Όχι, δεν το πιστεύω! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορέσω να πάρω το πρωτάθλημα. Έχω απόλυτη πίστα στην καρδιά μου ότι μπορώ να κερδίσω πολλά, πολλά περισσότερα παγκόσμια πρωταθλήματα. Έτσι σίγουρα δεν ξεγράφω τη χρονιά. Όλα παίζονται. Όσο συνεχίζουμε να πιέζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση με ανάπτυξη και νέα πράγματα που θα έχουμε, ελπίζουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα και να παλεύουμε για νίκες.

Αν πάρουμε αρκετούς βαθμούς στους πρώτους αγώνες, δεν θα έχουμε μείνει πολύ πίσω. Πες για παράδειγμα ότι έχουμε την ευκαιρία να είμαστε στην πρώτη 5άδα στους πρώτους 3 ή 4 αγώνες και αν πάρουμε αυτούς τους βαθμούς και στη συνέχεια κάνουμε το αυτοκίνητο να κερδίσει, τότε θα είμαστε δυνατοί. Είμαι έτοιμος, και όταν το αυτοκίνητο είναι έτοιμο θα είμαι μπροστά και θα κερδίζω αγώνες, αλλά κάποτε θα γίνει αυτό, θα δείτε.

Ήταν μια δύσκολη μέρα, με την έννοια ότι δεν έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα. Ήρθα εδώ για να κάνω περισσότερους γύρους, περίπου 100 για να κάνω προσομοίωση αγώνα. Συνήθως αυτή τη στιγμή του έτους κάνεις pit stop και 1 ή 2 προσομοιώσεις αγώνα κάθε μέρα, αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε ούτε μία! Έτσι δεν ήταν μια καλή μέρα για μας, αλλά το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί με μερικές αναβαθμίσεις που φέραμε. Είναι τουλάχιστον ένα θετικό στοιχείο. Δεν είναι όλα αρνητικά.

Μπορώ να κάνω κατατακτήριες δοκιμές, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορώ να κάνω εξάσκηση, δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως, δεν ξέρουμε πόσα μακριά μπορούμε να πάμε με την αξιοπιστία και τι ρυθμό έχουμε στον αγώνα, επειδή στον χρόνο που είχαμε δεν μπορέσαμε να μεγιστοποιήσουμε τα πράγματα.

Δεν φταίει κανείς γι’ αυτό. Είναι ζητήματα που συμβαίνουν στις δοκιμές και γι΄αυτό είναι οι δοκιμές, έτσι μπορείς να βρεις τις αδυναμίες σου και να τις βελτιώσεις. Έχουμε επικεντρωθεί σε αυτές, αλλά σίγουρα έχουμε αρκετά θέματα που πρέπει να λυθούν και δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύαμε.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: LLUIS GENE/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...