Η Opel πήγε στο Nurburgring το επόμενο Astra OPC και όπως είναι φυσικό οι φωτογράφοι έκαναν την δουλειά τους! Ντυμένο με βαρύ καμουφλάζ το 3-πορτο γρήγορο Astra διαθέτει 2πλές απολήξεις των εξατμίσεων καθώς και μεγάλα φρένα της Brembo.

Η OPC και η GTC έκδοση του νέου Astra θα βασιστεί πάνω στο Opel GTC Paris concept, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι. Το πρωτότυπο φορούσε ένα επιθετικό bodykit που διαθέτει μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, φουσκωμένα πίσω φτερά, αεροτομή, ζάντες αλουμινίου 21″, χρωμιομένα διακοσμητικά περιμετρικά των παραθύρων, φώτα ημέρας τεχνολογίας LED ενώ είναι εμφανής η γενική επιρροή της σχεδιαστικής γραμμής του Insignia “Blade”, σήμα κατατεθέν των τελευταίων μοντέλων της Opel.

Από μηχανικής πλευράς το πρωτότυπο φορούσε έναν 2.0 λίτρων 4κύλινδρο turbo κινητήρα τεχνολογίας twin scroll, άμεσου ψεκασμού o οποίος διέθετε και σύστημα Start/Stop απόδοσης 290 ίππων! Η κίνηση μεταφέρεται στον μπροστά άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων και περνά ομαλά στον δρόμο χάρη στο μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Τα ίδια, αναμένεται να φορά και η έκδοση παραγωγής.

[Πηγή: Worldcarfans.com]