Κινητό τηλέφωνο και οδήγηση δεν πάνε μαζί, Πείτε όχι!

Σχετικά άρθρα

Η Ελληνική Εταιρία Νέων Σωστής Οδικής Συμπεριφοράς είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία νέων με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων σε ζητήματα σωστής οδικής συμπεριφοράς. Αναπτύσσει σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους σε προγράμματα κινητών τηλεφώνων για την αποφυγή ατυχημάτων και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι νέοι οδηγοί είναι αυτοί οι οποίοι προάγουν την οδική ασφάλεια. Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες μέσα από εκπαίδευση, γνώση και συμπεριφορά. Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε θανατηφόρα ατυχήματα με νέους από τις χώρες τις Ευρώπης και αυτό μας θλίβει πραγματικά. Στόχος της εταιρίας είναι η ευαισθητοποίηση, η πληροφόρηση και η συμμετοχή όλων των νέων σε βασικά θέματα σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Πέρα από τους κλασικούς και παραδοσιακούς τρόπους πρόληψης οδικών ατυχημάτων η εταιρίας αναπτύσσει μια παγκόσμια καινοτομία προς όφελος όλων των νέων και της κοινωνίας γενικότερα. Δημιούργησε εξειδικευμένα τεχνολογικά προγράμματα για κινητά τηλέφωνα τα οποία απενεργοποιούνται αυτόματα την ώρα που ο οδηγός κινείται με το όχημά του πάνω από ορισμένη ταχύτητα. Αυτό προφυλάσσει κάθε άνθρωπο σε όλο τον κόσμο την στιγμή που οδηγεί να μην ασχολείται για κανέναν λόγο με το κινητό του τηλέφωνο και να μην προκαλέσει ατύχημα.

Έτσι έχει αναπτύσσει μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android και Windows Mobile η οποία δεν σου επιτρέπει να μιλάς την ώρα που οδηγείς.

H εφαρμογή απενεργοποιεί το κινητό τηλέφωνο του κάθε οδηγού όταν ο ίδιος βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο και οδηγεί πάνω από μία ορισμένη ταχύτητα. Αυτόματα όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και μηνύματα δεν λειτουργούν. Αν κάποιος καλεί τον οδηγό εμφανίζεται μήνυμα το οποίο ενημερώνει ότι ο κάτοχος του κινητού οδηγεί. Το λογισμικό αυτό είναι συμβατό με κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν με windows mobile & android. Λειτουργεί με GPS και μόλις σταματήσει ο οδηγός έρχονται όλες οι κλήσεις και τα μηνύματα που δέχτηκε.

Το λογισμικό διατίθεται δωρεάν για όλους τους οδηγούς άπο την Ελληνική Εταιρία Νέων Σωστής Οδικής Συμπεριφοράς όπου μπορείς να βρεις περισσότερες λεπτομέρειες.

[Πηγή: youngsafedrivers | Τhanks for the tip Άγγελε ;)]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...