Τρελός ή παράτολμος; Ένας Ιάπωνας ρεπόρτερ έβαλε στο αυτοκίνητο του μια συσκευή μέτρησης ραδιενέργειας και πήγε στην ζώνη απαγόρευσης γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima να μετρήσει τα επίπεδα ραδιενέργειας. Δρόμοι που κανονικά έσφυζαν από κίνηση τώρα είναι απελπιστικά άδειοι αφού τα μόνο που έγραψε η κάμερα ήταν μερικά σκυλιά, αγελάδες και μερικά αυτοκίνητα που αναρωτιέσαι για ποιον λόγο να βρίσκονται εκεί.

Το ταξίδι του ξεκινά 30 χλμ μακριά από το εργοστάσιο και κάποια στιγμή φτάνει σε ένα κατεστραμμένο κομμάτι του δρόμου αναγκάζοντας τον να βρει ένα μικρό χωματόδρομο ώστε να περάσει. Ο μετρητής Geiger χτυπάει ακατάπαυστα και μόλις φτάνει σε απόσταση θέασης του εργοστασίου, τα επίπεδα ραδιενέργειας φτάνουν τα 122 μSv/h, 360 πάνω από τα επιτρεπτά επίπεδα.

Εικόνες που σίγουρα δεν θα βλέπαμε αν αυτός ο άνθρωπος δεν πήγαινε εκεί. 12 και κάτι λεπτά video που αξίζει να δεις. Το μέγεθος της καταστροφής και της εγκατάλειψης που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι σε όλο του το “μεγαλείο”. Και να σκεφτείς ότι το μέρος αυτό δεν νομίζω ότι θα είναι ποτέ ξανά βιώσιμο.

[Πηγή: YouTube]