Ο Alonso τα βάζει με τα marbles της Pirelli

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso μπήκε στο club αυτών που αντιτίθενται με την μαλακή γόμα της Pirelli που έχει ως αποτέλεσμα η πίστα να γεμίζει κομμάτια από λάστιχο, τα γνωστά marbles. Ο Ισπανός με δηλώσεις του αναφέρει ότι τα Marbles συντρέχουν λόγους ασφαλείας. Μάλιστα τα Marbles ήταν ο λόγος που ο Vitaly Petrov βγήκε εκτός πίστας στην στροφή 8 στην Μαλαισία, με αποτέλεσμα να απογειωθεί και να σπάσει η κολόνα του τιμονιού.

Υπάρχει κάποια ανησυχία για τις πίστες του Καναδά, της Σιγκαπούρης και του Μονακό, όπου θα αναγκαστείς να ντουμπλάρεις πολλές φορές τα προπορευόμενα μονοθέσια. Αυτό θα σε αναγκάσει να πατήσεις στο ακάθαρτο μέρος που θα έχουνε μαζευτεί marbles. Με τα marbles στα ελαστικά σου είναι πολύ πιθανό να να χάσεις τα φρένα και φύγεις ευθεία στην επόμενη στροφή. Μπορεί η πίστα της Μαλαισίας να είναι αρκετά φαρδιά, αλλά θα υπάρξουν δυσκολίες σε στενές πίστες.

Από την πλευράς της η Pirelli, μέσω του αγωνιστικού διευθυντή της Paul Hembery επιβεβαίωσε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ομάδες με τα marbles στη Μαλαισία. Επέμενε ότι κάτι τέτοιο δεν είδανε ποτέ σε όλες τις δοκιμές που έγιναν τον χειμώνα που τότε.

Ότι και να λένε εκεί στη Pirelli πρέπει να τα κάνουνε λίγο σκληρότερα. Τα ελαστικά βούτυρο που είδαμε στη Μαλαισία προσωπικά τα βρίσκω καταστροφικά για το sport.

[Πηγή: eurosport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...