Ο Lewis Hamilton δεν έφυγε από τη Μαλαισία με τους βαθμούς που περίμενε από τις κατατακτήριες του Σαββάτου. Ο Πρωταθλητής του 2008 είχε πρόβλημα με τα ελαστικά του και επιπλέον δέχθηκε ποινή από τους αγωνοδίκες για την υπεράσπιση της θέσης του από τον Fernando Alonso.

Ο οδηγός της McLaren ρωτήθηκε για το περιστατικό και η απάντησή του ήταν η εξής:

Όχι, δεν νομίζω ότι υπερασπίστηκα υπερβολικά τη θέση μου. Είμαι οδηγός αγώνων και ο κόσμος θέλει να βλέπει αγώνες. Δεν θα θέσω τον εαυτό μου ή οποιοδήποτε άλλο σε κίνδυνο ακόμα και αν περάσουν ένα εκατομμύριο χρόνια. Νομίζω ότι πάντα έτρεχα με την καρδιά μου και έπαιρνα μερικές αρκετά έξυπνες αποφάσεις όταν ήταν για την τους αγώνες και την άμυνα.

Οι κανόνες λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις περισσότερους από έναν ελιγμό για να αμυνθείς. Έτσι, δεν βλέπω το λόγο που μου είπαν ότι η άμυνά μου ήταν υπερβολική, αφού στην ευθεία ο Alonso ήταν 10 ή 15 μέτρα πίσω μου. Δεν έπαιξα άμυνα σε εκείνο το σημείο. Αλλά είναι το πως θα ερμηνεύσεις τους κανόνες και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Εκτιμώ όλη την υποστήριξη που είχα από τους οπαδούς μου. Ξέρουν ότι ποτέ δεν τα παρατάω και ότι πάντα συνεχίζω να πιέζω.


[Πηγή: Formula 1 | Photo copyright: Vodafone McLaren Mercedes/HOCH ZWEI]