Di Montezemolo: Κατασκευάζουμε αυτοκίνητα, όχι αεροπλάνα!

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, αναφέρεται για ακόμα μία φορά στους κανονισμούς της Formula 1. Ο Ιταλός πιστεύει πως η Formula 1 πρέπει να στραφεί γύρω από τους κινητήρες και όχι γύρω από την αεροδυναμική, κάτι το οποίο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Από το 2007 οι κινητήρες δεν μπορούν να εξελιχθούν όπως θέλουν από τις ομάδες, παρά μόνο κάποια τμήματος που ορίζουν οι κανονισμοί.

Η Formula 1 εξαρτάται πάρα πολύ από την αεροδυναμική. Κατασκευάζουμε περισσότερο αεροπλάνα παρά αυτοκίνητα. Δεν πρέπει να χαθεί το DNA της Formula 1.

Ο di Montezemolo αναφέρθηκε και στους 4κύλινδρους turbo κινητήρες. Ο Ιταλός τα βάζει με τον μικρό αριθμό των κυλίνδρων, και πολύ καλά κάνει!

Το επόμενο βήμα είναι ο κύλινδρος. Δεν κατασκευάζουμε μοτοσυκλέτες. Η πρόκληση είναι να κάνεις 8κύλινδρους ή 12κύλινδρους οικονομικούς κινητήρες.

Καλά τα λέει. Δεν μπορεί το πιο συνηθισμένο αυτοκίνητο παραγωγής να έχει τον ίδιο αριθμό κυλίνδρων με ένα μονοθέσιο της Formula 1.

[Πηγή: auto motor und sport | Photo copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...