Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Toyota Yaris εκτελεί η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου. Η ανάκληση αφορά 341 οχήματα γαλλικής παραγωγής από 12 Απριλίου 2010 έως 4 Ιανουαρίου 2011, σε ορισμένα από τα οποία λόγω μη σωστής εγκατάστασης της επένδυσης της μπροστινής κολώνας (A-pillar), υπάρχει πιθανότητα, σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου κουρτίνας, η εν λόγω επένδυση να αποκολληθεί.

Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί οποιοδήποτε ατύχημα, ή αναφορά, η οποία να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει έλεγχος της επένδυσης της μπροστινής κολώνας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας, στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00 π.μ. έως 05:00 μ.μ.).

[Πηγή: Toyota Ελλάς A.B.E.E]