Jaguar D-Type αξίας 7.6 εκατ. ευρώ κόβει βόλτες στην Βρετανική εξοχή [w/video]

Σχετικά άρθρα

Εάν σου έκανε κάποιος την ερώτηση “Ποιο αμάξι θεωρείς πάρα πολύ σπάνιο και σε τι τιμή νομίζεις ότι θα μπορούσε να δημοπρατηθεί“, το μυαλό σου θα πήγαινε σε μια κατακόκκινη Ferrari 250 TR του 1957, σε μια καλλονή ονόματι Bugatti Type 57SC Atlantic του 1936 ή και σε μια πολύ όμορφη Rolls Royce. Τι θα έλεγες όμως για μια Jaguar 11 εκατομμυρίων δολαρίων;;;

Φυσικά, δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε Jaguar. Αυτή η D – Type του 1956, είναι αναμφισβήτητα ένα πραγματικό κόσμημα! Οδηγούμενο από το πλήρωμα Ivor Bueb και Duncan Hamilton, κερδίζει στο Reims το 1956, πριν λάβει την έκτη θέση στο Le Mans, και την τρίτη στο Sebring με τον Bueb και τον θρύλο Mike Hawthorn, τον Βρετανό οδηγό που πήγε να κερδίσει το πρωτάθλημα της Formula 1 οδηγώντας μια Ferrari, πριν αποσυρθεί από τους αγώνες, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε, καθώς βρήκε τραγικό θάνατο πίσω από το τιμόνι μιας άλλης Jaguar.

Η Jaguar αποφάσισε να τρέξει στον φετινό αγώνα Mille Miglia με την πανέμορφη D-Type, αλλά χρειαζόταν αρκετή δουλειά ώστε το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο για τον αγώνα. Προτίμησε λοιπόν, την ανακατασκευή του μοντέλου να μην την κάνει η ίδια, αλλά το τμήμα JAGtechnic της εταιρίας Harvington Motor Company. Έτσι το αυτοκίνητο επανακαστευάστηκε τόσο μηχανικά όσο και στιλιστικά προκειμένου να είναι έτοιμο για τον αγώνα.

Μια μάρκα μεγάλο όνομα, ένα κόσμημα πολλών καρατίων κι ένας αγώνας με μεγάλη ιστορία. Η μαγεία σε όλο της το μεγαλείο. Δες φωτογραφίες και video από την Jaguar D-Type να γουργουρίζει καθώς γυρνά στη Βρετανική ύπαιθρο.

[Πηγή: JAGtechnic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...