Τα μελλοντικά μοντέλα της Maserati

Σχετικά άρθρα

Είναι γνωστό ότι η Maserati επιθυμεί να αυξήσει τις πωλήσεις της σε 50.000 μονάδες τον χρόνο. Πως θα γίνει αυτό; Απλά παρουσιάζοντας νέα μοντέλα τα οποία θα κάνουν τον κοινό να τα αγοράσει. Συνολικά οι Ιταλοί θα παρουσιάσουν 3 νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η αρχή θα γίνει με το νέο entry-level sedan που ετοιμάζουν το οποίο έχει κωδική ονομασία M157 και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα από τα Audi A6, BMW 5-Series και Mercedes E-Class. Σύμφωνα με το AutoNews το αυτοκίνητο αναπτύσσεται παράλληλα με την νέα Quattroporte με τον σχεδιασμό της να τον έχει αναλάβει ο οίκος Pininfarina. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το σασί της θα είναι αλουμινένιο ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε τετρακίνητη έκδοση. Αργότερα θα υπάρχει και μια δυνατή έκδοση ώστε να ανταγωνιστεί τα γρήγορα E63 AMG, Audi S6 και BMW M5.

Μηχανικά θα φορά έναν turbodiesel και 2 νέους βενζινοκινητήρες όπου ο ένας από αυτούς θα είναι η turbo έκδοση του V6 Pentastar της Chrysler 3.6 λίτρων. H απόδοση των κινητήρων θα κυμαίνεται από τα 300 έως τα 400 άλογα και θα συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το αυτοκίνητο αρχικά προοριζόταν να γίνει η ναυαρχίδα της Alfa Romeo αλλά τελικά θα βγει στην αγορά με τα σήματα της Maserati για τους δύο εξής λόγους. Πρώτον, η Maserati έχει παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων και δεύτερον, το αυτοκίνητο ως Maserati θα μπορεί να κοστολογηθεί ακριβότερα. Θα παρουσιαστεί το 2013 και θα κοστίζει από €55.000 έως €70.000.

Το δεύτερο μοντέλο θα είναι η ανανεωμένη έκδοση της Quattroporte της οποίας η κωδική ονομασία είναι M156. Θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi A8, BMW 7-Series και Mercedes S-Class και μηχανικά θα φορά τον 4.7 λίτρων V8 κινητήρα με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού που αναμένεται να αποδίδει 482 άλογα. Θα είναι διαθέσιμο και σε τετρακίνητη έκδοση, θα διαθέτει τεχνολογία Start/Stop καθώς και ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το πότε ακριβώς θα παρουσιαστεί παραμένει άγνωστο – αν και παλαιότερες φήμες το θέλουν να παρουσιάζεται τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη – με κόστος από €125.000 έως €150.000.

Τέλος η Maserati θα παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο SUV που ετοιμάζει το οποίο θα βασίζεται στο Jeep Grand Cherokee. Το αυτοκίνητο αρχικά ξέραμε ότι θα φορά V8 και V12 κινητήρες Ferrari αλλά μετά μάθαμε ότι θα φορέσει τον HEMI V8 κινητήρα 6.4-λίτρων του Jeep Grand Cherokee SRT8 απόδοσης 456 ίππων καθώς και τον V6 πετρελαιοκινητήρα 3.0-λίτρων. Θα έχει μοναδικό στυλ και ένα άκρως εντυπωσιακό εσωτερικό. Το ντεμπούτο του αναμένεται τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη σε μορφή πρωτότυπου, με το αυτοκίνητο παραγωγής να κυκλοφορεί το 2013.

[Πηγή: AutoNews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...