H κρίση μειώνει και το μποτιλιάρισμα

Σχετικά άρθρα

Με τους μισθούς να μειώνονται λόγω των μέτρων της κυβέρνησης, αλλά και την τσουχτερή τιμή της βενζίνης δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οδηγοί της πρωτεύουσας οι οποίοι έχουνε μειώσει τις μετακινήσεις τους με τα Ι.Χ. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η μέση ωριαία ταχύτητα στους δρόμους της Αθήνας έχει αυξηθεί έως και 20%, ενώ η μείωση στην Αττική οδό έχει μειωθεί έως 10%. Οι μετρήσεις του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας του υπουργείου Υποδομών έδειξαν ότι το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2011:

  • Η αύξηση της ταχύτητας κυμάνθηκε μεταξύ 5% – 20% και συνοδεύτηκε από μειώσεις στον κυκλοφοριακό φόρτο. Η τάση μείωσης του κυκλοφοριακού φόρτου και αύξησης της μέσης ταχύτητας κίνησης συνεχίστηκε έως και το τελευταίο τρίμηνο (Απρίλιος – Ιούνιος 2011).
  • Η μείωση της κυκλοφορίας ήταν λιγότερο αισθητή στο ιστορικό κέντρο με εξαίρεση τον Ιούνιο του 2011, όταν παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του φόρτου (π.χ. Σταδίου – 17%, Πανεπιστημίου – 32%) κατά τις ώρες 18.00 – 06.00 κυρίως λόγω των καθημερινών συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα.
  • Στη λεωφόρο Κηφισού (στο ύψος Πέτρου Ράλλη, λεωφόρου Αθηνών και Ιεράς Οδού), για κάθε έναν από τους μήνες Ιούλιο 2010 έως Μάρτιο 2011 παρατηρήθηκε μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους κατά 2% – 5% και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με παράλληλη αύξηση της ταχύτητας κατά 3% – 10%. Το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο, παρατηρήθηκε αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στο ρεύμα προς Λαμία (στο ύψος της Ιεράς Οδού – κατά 4% τον Απρίλιο και τον Ιούνιο) και μείωση στο ρεύμα προς Πειραιά (3 – 4% τον Μάιο και τον Ιούνιο).
  • Σημαντική μείωση καταγράφει το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και σε διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Για παράδειγμα, ο μέγιστος χρόνος που απαιτείται για να διανύσει ένας οδηγός τη λεωφόρο Κηφισίας από το ύψος της Κατεχάκη έως το Πεδίον του Αρεως (μέσω Λ. Αλεξάνδρας) μειώθηκε κατά 7 λεπτά (από 40 σε 33). Αντιστοίχως, κατά 8 λεπτά μειώθηκε ο μέγιστος χρόνος που χρειάζεται για να διανύσει κανείς τη Λ. Βουλιαγμένης από το Ελληνικό έως τον Αγ. Δημήτριο (από 23 σε 15 λεπτά).
  • Σταθερά πτωτική πορεία της κυκλοφορίας δείχνουν και τα στοιχεία της Αττικής Οδού. Τον Σεπτέμβριο, η μέση ημερήσια κυκλοφορία οχημάτων στον δρόμο ήταν 266.190 οχήματα, έναντι 287.992 πέρυσι και 323.553 οχημάτων πρόπερσι. Γενικά, το 2011 κυκλοφορούν ημερησίως στην Αττική Οδό 252.665 οχήματα, έναντι 281.329 το 2010 και 307.300 το 2009. Η μεγαλύτερη μείωση στην κυκλοφορία φέτος (σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010) καταγράφηκε τον Μάρτιο (-17,7%), ενώ η μικρότερη τον Ιούλιο (-6%). Τhanks for the tip, Μπάμπη.

[Πηγή: Καθημερινή]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού. Με παράκαμψη θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Kλείνει άμεσα η σήραγγα "Μαλακάσι Α" της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση...