Οι τρεις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου ανακοίνωσαν τις πωλήσεις τους για το 3ο τρίμηνο του 2011, όπου η VW ανακοίνωσε ότι από την αρχή του έτους έχει πουλήσει 6.1 εκατ. αυτοκίνητα, αύξηση 13.9% σε σχέση με πέρυσι. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η GM ενώ η Toyota έχει πέσει στην τρίτη με τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου να συμβάλλουν σημαντικά στην πτωση αυτή του Ιαπωνικού κολοσσού.

To Bloomberg αναφέρει ότι η VW θα πουλήσει περισσότερα από 8.1 εκατ. αυτοκίνητα μέσα στο 2011 (+13%) και θα γίνει αυτή η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Σημαντικό ρόλο σε αυτά τα νούμερα έχουνε παίξει οι αναδυόμενες αγορές που φαίνεται ότι λατρεύουν τα brand του VW Group αλλά και οι πωλήσεις στην Ευρώπη που την κατατάσσουν στην πρώτη θέση σε ότι αφορά τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στα σχετικά νέα, ο οίκος Moody’s δήλωσε ότι η κόντρα μεταξύ της VW με την Suzuki, επιδρά αρνητικά σε ότι αφορά τους πιστωλιπτικές ικανότητες της VW, αφού έτσι περιορίζεται η ανάπτυξη της VW στην Ασία. Μέχρι σήμερα η VW ανήκει στη βαθμίδα Α3, με τον οίκο αξιολόγησης να δηλώνει ότι δεν έχει προθέσεις να μειώσει την αξιολόγηση της VW.

[Πηγή: Bloomberg 1, Bloomberg 2]