Η Nissan ανακοίνωσε ότι επιταχύνει την υλοποίηση ενός πανευρωπαϊκού δικτύου ταχυφορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, προσφέροντας δωρεάν 400 νέους σταθμούς ταχυφόρτισης. Οι φορτιστές θα τοποθετηθούν σε σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να ενισχυθούν τα υπάρχοντα δίκτυα και έτσι να απολαμβάνουν οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων οχημάτων μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία στις διαδρομές τους.

Η Nissan πιστεύει ότι με την κίνηση αυτή θα βοηθήσει στην προώθηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως το Leaf όπου οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που φορά μπορούν να επαναφορτίσουν από το μηδέν έως το 80%, σε μόλις 30 λεπτά, χρησιμοποιώντας έναν ταχυφορτιστή.

Παρά το γεγονός ότι η αυτονομία, έως και 175 χιλιομέτρων, είναι αρκετή για τους περισσότερους ιδιοκτήτες του Nissan Leaf, η εξάπλωση του δικτύου ταχυφορτιστών θα επιτρέψει σε αυτούς τους οδηγούς να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.

Οι παραδόσεις του Nissan LEAF έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Έχουν επίσης ξεκινήσει οι παραγγελίες του οχήματος για την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο ελληνικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Nissan]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

H NISSAN επιταχύνει την εξάπλωση του δικτύου ταχυφορτιστών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη.

  • 400 συσκευές ταχυφόρτισης θα παραχωρηθούν δωρεάν από την Nissan
  • H εγκατάσταση των ταχυφορτιστών σε στρατηγικά σημεία θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριου του 2012
  • Η φόρτιση της μπαταρίας (στο 80%) θα γίνεται μέσα σε 30 λεπτά

Rolle, Ελβετία (8 Νοεμβρίου, 2011)- Η Nissan επιταχύνει την υλοποίηση ενός πανευρωπαϊκού δικτύου ταχυφορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, προσφέροντας δωρεάν 400 νέους σταθμούς ταχυφόρτισης.

Οι νέοι ταχυφορτιστές, θα τοποθετηθούν σε σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να ενισχυθούν τα υπάρχοντα δίκτυα και έτσι να απολαμβάνουν οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων οχημάτων μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία στις διαδρομές τους.

Με την ταχεία επαναφόρτιση των μπαταριών, αυτή η ριζοσπαστική κίνηση στρατηγικής από την Nissan θα βοηθήσει στην προώθηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως το πρωτοπόρο LEAF. Οι προηγμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου του Nissan LEAF μπορούν να επαναφορτιστούν από το μηδέν έως το 80%, σε μόλις 30 λεπτά, χρησιμοποιώντας έναν ταχυφορτιστή.

Παρά το γεγονός ότι η αυτονομία, έως και 175 χιλιομέτρων, είναι αρκετή για τους περισσότερους ιδιοκτήτες του Nissan LEAF, η εξάπλωση του δικτύου ταχυφορτιστών θα επιτρέψει σε αυτούς τους οδηγούς να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.

Η κίνηση αυτή είναι προϊόν μιας συμφωνίας μεταξύ της Nissan και πέντε εκ των κορυφαίων εταιρειών παροχής ηλεκτρισμού και συναφών υποδομών της Ευρώπης, προκειμένου να επιταχυνθεί η εγκατάσταση των ταχυφορτιστών, που η ίδια η Nissan ανέπτυξε. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι ταχυφορτιστές, είναι σημαντικά φθηνότεροι- έως και στο μισό της προηγούμενης τιμής – και μικρότεροι σε διαστάσεις, από ότι πριν. Ο στόχος είναι να εγκατασταθεί ένα δίκτυο από σταθμούς ταχείας φόρτισης σε όλη την Ευρώπη με αρκετές χιλιάδες μονάδες σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2012 και το πλήθος αυτό να φθάσει κάποιες δεκάδες χιλιάδες μέχρι το 2015.

Για να δώσει το έναυσμα για αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα της, η Nissan ανακοινώνει ότι θα παραχωρήσει δωρεάν 400 ταχυφορτιστές σε συνεργαζόμενους φορείς ανά την Ευρώπη, οι οποίοι είναι ενθουσιώδεις υποστηρικτές του φιλόδοξου σχεδιασμού της για την ηλεκτροκίνηση.

“Με ένα σημαντικό αριθμό ταχυφορτιστών διαθέσιμων σε όλη την Ευρώπη, οι ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους γρήγορα, όπου και αν πηγαίνουν. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο για την μαζική υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη” δήλωσε ο Pierre Loing, Vice President Product Planning & Zero Emission Business Unit, της Nissan International SA.

Οι παραδόσεις του Nissan LEAF έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Έχουν επίσης ξεκινήσει οι παραγγελίες του οχήματος για την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία.

[/learn_more]