Lauda: Η Red Bull πρέπει να προσέξει τη McLaren το 2012

Σχετικά άρθρα

Η σεζόν του 2011 τελείωσε, με το μονοθέσιο της Red Bull να είναι απλησίαστο σε όλα σχεδόν τα Grand Prix. Η RB7 ήταν με διαφορά το ταχύτερο μονοθέσιο από τις χειμερινές δοκιμές. Καμιά ομάδα δεν μπόρεσε να την ανταγωνιστεί πραγματικά, ωστόσο αυτή που της στέρησε ακόμα περισσότερες νίκες και βαθμούς ήταν η McLaren. Οι Βρετανοί είχαν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, καθώς η MP4-26 ήταν αναξιόπιστη και αργή στις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν.

Ο Niki Lauda, 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, προειδοποιεί τη Red Bull ότι αν η McLaren παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, θα μπορέσει να την ξεπεράσει μέσα στη σεζόν, καθώς θεωρεί ότι η πρώην ομάδα του έχει το πλεονέκτημα στην εξέλιξη εντός της σεζόν.

Η McLaren ξεκίνησε πολύ άσχημα τη φετινή σεζόν, αλλά μετά, ήταν η μόνη ομάδα που μπορούσε να πιάσει τη Red Bull. Του χρόνου θα είναι η μεγαλύτερη αντίπαλος της Red Bull, αν ξεκινήσει μ’ ένα καλό μονοθέσιο. Αν αρχίσουν στο ίδιο επίπεδο, τότε θα έχουμε μια μάχη εξέλιξης μεταξύ τους, και εκεί είναι που η McLaren έχει το προβάδισμα, από τεχνικής πλευράς.

Φέτος, ο Jenson Button νίκησε τον Lewis Hamilton στη βαθμολογία και έγινε ο πρώτος οδηγός της Formula 1 που το κατάφερε αυτό, καθώς ο Hamilton είχε τερματίσει μπροστά από τον Fernando Alonso το 2007, από τον Heikki Kovalainen το 2008 και 2009, και μπροστά από τον Button πέρυσι. Ο 62χρονος Αυστριακός αναφέρεται στο γεγονός αυτό και προσθέτει ότι ο Button θα έχει κύριο ρόλο στο νέο μονοθέσιο.

Ο Jenson νίκησε τον Lewis και ήταν πολύ συνεπής φέτος, ενώ ο Lewis είχε σκαμπανεβάσματα με τα προσωπικά του προβλήματα. Ο Jenson οδήγησε πολύ ομαλά, ενώ ο Lewis σαν μανιακός. Έτσι, νομίζω ότι ο Jenson είναι αυτός που θα έχει κύριο ρόλο στη συμπεριφορά του νέου μονοθεσίου.


[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Wenny118@flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...