Το Μεξικό θέλει να επιστρέψει στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Είναι λογικό πολλές χώρες να θέλουν να φιλοξενήσουν αγώνα της Formula 1, ειδικά αν το έχουν κάνει και στο παρελθόν. Μία από αυτές είναι και το Μεξικό, το οποίο έχει διοργανώσει για τελευταία φορά Grand Prix το 1992. Ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA, δεν έχει αντίρρηση, ενώ και ο ο Bernie Ecclestone, Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, είναι θετικός σε μια πιθανή επιστροφή, κάτι που μπορεί να είναι καταλυτικό στη θετική εξέλιξη των πραγμάτων.

Σύμφωνα με τον Carlos Slim Domit, επιχειρηματία και γιο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, Carlos Slim, το Μεξικό πρέπει να επιστρέψει στο πρόγραμμα του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος.

Ο νέος αγώνας για το Μεξικό, όπως αναφέρεται τα Αγγλικά, είναι “no-brainer”. Το Μεξικό ήταν από καιρό κοντά στη Formula 1, πράγματι πιο κοντά από άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχουν επισκεφθεί τη χώρα.

Από το Μεξικάνικο Grand Prix του 1962, το οποίο στοίχισε τη ζωή στον τοπικό ήρωα Ricardo Rodriguez, και την καριέρα του αδερφού του, Pedro, μέχρι και την τελευταία επίσκεψη στο Autodromo Hermanos Rodriguez, στην Πόλη του Μεξικού, τα τέλη του ’80 και τις αρχές του ’90, οι Μεξικάνοι πάντα παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τη Formula 1.

Κάτι ακόμα που μπορεί να βοηθήσει στην επιστροφή του Μεξικού είναι η ύπαρξη δύο οδηγών στη Sauber. Ο ένας είναι ο Sergio Perez, που είναι επίσημος οδηγός, και ο άλλος είναι ο Esteban Gutierrez, δοκιμαστής της ελβετικής ομάδας.

Η άνοδος της νέας γενιάς των Μεξικανών οδηγών έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για τη Formula 1. Δεν έχουμε μόνο τον Sergio Perez, ο οποίος εντυπωσιάζει με τη Sauber, αλλά περιμένουμε πράγματα από ένα άλλο ανερχόμενο αστέρι, τον Esteban Gutierrez. Οι νέοι οδηγοί έχουν αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για τη Formula 1 στους οπαδούς και στα πλήθη, οι οποίοι παρακολούθησαν την επίδειξη του Perez νωρίτερα μέσα στις χρονιά στην πόλη του, και αυτή η δημοτικότητα πρέπει ν’ αξιοποιηθεί.


[Πηγή: ESPNF1 | Photo Copyright: Wikipedia]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...