Verstappen: Ο Schumacher πήρε παράνομα το πρωτάθλημα του 1994

Σχετικά άρθρα

Ο Michael Schumacher κέρδισε το πρώτο από τα 7 πρωταθλήματά του το 1994 με την ομάδα της Benetton, όταν είχε για team-mate τον Jos Verstappen. Εκείνη τη χρονιά, ο Ολλανδός τερμάτισε στη 10η θέση της βαθμολογία, συγκεντρώνοντας μόλις 10 βαθμούς (82 πίσω από τον Schumi), καθώς εγκατέλειψε στους 6 από τους 10 αγώνες.

Μετά από 17 χρόνια, ο Verstappen υποστηρίζει ότι ο Γερμανός κατέκτησε παράνομα τον τίτλο, καθώς εξηγεί:

Ξέρω τι έγινε όταν ήμασταν μαζί στην Benetton. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά ξέρω ότι το μονοθέσιό του ήταν διαφορετικό από το δικό μου. Πάντα πίστευα ότι ήταν αδύνατο. Φρέναρα στο όριο και έστριβα πολύ δυνατά, αλλά πώς το έκανε ο Schumacher. Κάτι δεν πήγαινε καλά.

Υπήρχαν ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον οδηγό. Ποτέ δεν έγινε λόγος, αλλά αργότερα ρώτησα τον Flavio Briatore (manager της ομάδας) και μου είπε: “Ας μη μιλήσουμε γι’ αυτό”. Έτσι, τώρα γνωρίζω αρκετά.

Ο Ολλανδός συνεχίζει να “χτυπά” τον 42χρονο. Επισημαίνει πως ποτέ δεν τον είχε νικήσει μέσα σε καρτ και ότι δεν ήταν υπερ-οδηγός.

Όπως όλοι οι άλλοι, ο Michael ήταν εξαρτημένος από το μονοθέσιό του. Πολλοί άνθρωποι τον θεωρούσαν θεό, αλλά δεν ήταν υπερ-οδηγός. Ποτέ δε με νίκησε στα καρτ.


[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...