Στην Ελλάδα τις καίμε, στην Κίνα πουλάνε τρελά, αλλά στην Ισπανία οι πωλήσεις έχουνε πιάσει πάτο. Η Porsche Cayenne, το αυτοκίνητο που έγινε το must-have των νεόπλουτων όλου του κόσμου μπορεί να ζει στιγμές δόξας στην Άπω Ανατολή, αλλά στη Γηραία Ήπειρο οι πωλήσεις της έχουνε πέσει στον πάτο. Και πως να μην έχουνε πέσει, όταν όλο και περισσότερες χώρες βιώνουν την οικονομική κρίση.

Οι Ισπανοί περνούν δύσκολα, όπως και εμείς, αφού τα οικονομικά τους δεν είναι σε καλή κατάσταση και με την ανεργία να ξεπερνά το 22%, λίγοι είναι αυτοί που πλέον μπορούν να συντηρήσουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Το Bloomberg αναφέρει το παράδειγμα ενός διευθυντή μιας κατασκευαστικής εταιρίας, τον Roberto Murga, ο οποίος προ κρίσης, πριν 3 ετών, έπαιρνε 8.000 ευρώ μισθό. Τώρα δηλώνει ότι ο μισθός του έχει μειωθεί κατά πολύ και δεν μπορεί να συντηρήσει πλέον την γκρι Porsche Cayenne του.

Ο Victor Conde, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Nebrija της Μαδρίτης δήλωσε ότι η Cayenne ήταν το πρότυπο για το πως οι Ισπανοί ζούσανε με δανεικά χρήματα, πάνω από αυτά που μπορούσανε να αντέξουμε οικονομικά, αφού οι τράπεζες έδιναν δάνεια με μεγάλη άνεση. Τι μου θυμίζει η ιστορία, τι μου θυμίζει…

[Πηγή: Bloomberg]

 • nikxan1

  δεν ειναι σωστος ο τιτλος του αρθρου:
  “ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ   Ο Υ Τ Ε   ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ…..”
  νεα ταξη πραγματων μαγκες…..

  • freedoom1013

   Μπορεί να διαμαρτυρόμαστε για νέα τάξη πραγμάτων, κατευθυνόμενα παιχνίδια κτλ, αλλά μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους.
   Δεν του φταίει κανείς, παρά μόνο τα μυαλά του, που ήθελε να το παίζει χλίδα ο κάθε νεόπλουτος, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

 • Κώστας

  και το στορι επαναλαμβανεται στην Ισπανια αυτη τη φορα,σειρα μετα εχει μαλλον η Ιταλια και παει λεγοντας…στερνη μου γνωση να σ’ειχα πρωτα

 • Constantine

  Μα εγώ νόμιζα πως μόνο εμεις οι Ελληνες είμαστε σπάταλοι , χαραμοφάειδες και λαμόγια !!!

  ΞΥΠΝΑΜΕ γιατί η Νεα Ταξη Πραγματων μας ξεπουλάει όλους και όσα λεγανε οι σοφοί και φωτισμένοι γεροντές μας για τους έσχατους καιρούς ξεκινάμε να τα ζούμε τώρα !!!