Η Google κέρδισε πατέντα στο Αμερικάνικο Γραφείο ευρεσιτεχνίας για την μετάβαση της τεχνολογίας “Mixed-mode Vehicle to Autonomous Mode” ή με απλά λόγια, για ένα σύστημα με το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού, ενεργοποιείται το αυτόνομο σύστημα που αναπτύσσει.

Το σύστημα μέσο ενός πολύπλοκου σετ αισθητήρων, λέιζερ, συστημάτων πλοήγησης και συστημάτων απεικόνισης και χαρτών μπορεί να οδηγεί μόνο του το αυτοκίνητο, αφού αναλύει όλα τα δεδομένα που συλλέγει από τα παραπάνω συστήματα. Ακόμη το σύστημα δεν έχει ολοκληρωθεί αφού η Google παλαιότερα είχε δηλώσει ότι το αυτόνομο αυτοκίνητο της θα οδηγεί καλύτερα από εσένα, όταν είσαι μεθυσμένος ενώ τώρα δηλώνει ότι, το αυτόνομο αυτοκίνητο τους “θα μπορεί γίνει με μεγάλη άνεση ένα αυτοκίνητο ξενάγησης στο Millenium Park του Σικάγο.” Μέχρι σήμερα η Google έχει διανύσει περισσότερα από 257.500 χιλιάδες χιλιόμετρα με τα τροποποιημένα Toyota Prius και Audi TT.

[Πηγή: USPTO]

 • “καλυτερα απο μεθυσμενο οδηγο” το εχουμε ξαναπει…ομωσ δεν παυει να ειναι σε συγκριση με τον κουλο πιωμενο οδηγο!!!!!!!!! αρα @ @ !!!!!!! στην τελικη παρe ταξι ρε φιλε αμα θεσ να πιεισ!!!!!
  οσο για τον ξεναγο…..Απλα βαλε εναν ανθρωπο στο τιμονι!!!!!! και δουλεια δινεισ…..και εχεισ ενα κοινωνικο και ευχαριστο προσωπο προσ τουσ επιβατεσ!!!!! οχι την κρυοκωλη φωνη σαν τα GPS !!!!!!!!

 • Phaethon

  Καλή η τεχνολογία μάγκες αλλά θέλει και αυτή μέτρο.

 • Constantine

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μπάμπη , αλλα μην ξεχνάμε πως εκει στο Αμέρικα έχουν αλλη νοοτροπία και αλλους δρόμους . Μερικές ατέλειωτες ευθείες και αρκετούς μετανάστες ταξιτζήδες που δεν ξέρουν λέξη Αμερικάνικα…..

  Πήγε ο αδελφός μου πρόσφατα Νεα Υορκη και σε κάποιες περιοχές δυσκολεύτηκε να βρεί άτομο να μιλάει Αγγλικα …