Ζητείται από τις ομάδες της F1 να μποϊκοτάρουν το GP του Μπαχρέιν!

Σχετικά άρθρα

Πέρυσι, λόγω τον εσωτερικών αναταραχών, το Grand Prix του Μπαχρέιν, αφού πέρασε πρώτα από 40 κύματα, δεν έγινε ποτέ. Έτσι, είναι προγραμματισμένο για τις 22 Απριλίου του 2012. Ο Παλαιότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Bernie Ecclestone, έχει τονίσει ότι αμφιβάλει για τη διεξαγωγή του φετινού Grand Prix.

Έχουμε εξελίξεις στο θέμα, και έρχονται από το ίδιο Μπαχρέιν. Οργανώσεις των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ζητούν από τις ομάδες να μποϊκοτάρουν το Grand Prix. Αιτία είναι ξανά οι εσωτερικές αναταραχές που βασανίζουν το κρατίδιο του Περσικού Κόλπου. Μάλιστα, ο Nabeel Rajab, Αντιπρόεδρος του κέντρου του Μπαχρέιν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εκτιμά πως αν οι ομάδες και οι οδηγοί μεταφερθούν για να συμμετάσχουν στο Grand Prix, θα είναι σαν να βοηθούν την κυβέρνηση να παραπλανήσει τον κόσμο.

Θ’ αγωνιστούμε για τους οδηγούς και τις ομάδες, ώστε να μποϊκοτάρουν τον αγώνα. Η Formula 1, αν έρθει, θα είναι βοηθήσει την κυβέρνηση να πει ότι όλα είναι καλά. Θα προτιμούσα να μην πάρουν μέρος. Είμαι βέβαιος ότι οι οδηγοί και οι ομάδες σέβονται τ’ ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν ξέρω ποια είναι η άποψη του Bernie Ecclestone, σχετικά μ’ αυτή την εξέλιξη. Τα ετήσια τέλη που καταβάλει το Μπαχρέιν είναι περίπου €30.000.000. Πέρυσι, το Μπαχρέιν κατέβαλε τα τέλη, παρόλο που δεν έγινε αγώνας. Φυσικά, αναμένουμε εξελίξεις στο θέμα…

[Πηγή: Guardian | Photo Copyright: John Moore/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...