Πέρυσι, λόγω τον εσωτερικών αναταραχών, το Grand Prix του Μπαχρέιν, αφού πέρασε πρώτα από 40 κύματα, δεν έγινε ποτέ. Έτσι, είναι προγραμματισμένο για τις 22 Απριλίου του 2012. Ο Παλαιότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Bernie Ecclestone, έχει τονίσει ότι αμφιβάλει για τη διεξαγωγή του φετινού Grand Prix.

Έχουμε εξελίξεις στο θέμα, και έρχονται από το ίδιο Μπαχρέιν. Οργανώσεις των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ζητούν από τις ομάδες να μποϊκοτάρουν το Grand Prix. Αιτία είναι ξανά οι εσωτερικές αναταραχές που βασανίζουν το κρατίδιο του Περσικού Κόλπου. Μάλιστα, ο Nabeel Rajab, Αντιπρόεδρος του κέντρου του Μπαχρέιν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εκτιμά πως αν οι ομάδες και οι οδηγοί μεταφερθούν για να συμμετάσχουν στο Grand Prix, θα είναι σαν να βοηθούν την κυβέρνηση να παραπλανήσει τον κόσμο.

Θ’ αγωνιστούμε για τους οδηγούς και τις ομάδες, ώστε να μποϊκοτάρουν τον αγώνα. Η Formula 1, αν έρθει, θα είναι βοηθήσει την κυβέρνηση να πει ότι όλα είναι καλά. Θα προτιμούσα να μην πάρουν μέρος. Είμαι βέβαιος ότι οι οδηγοί και οι ομάδες σέβονται τ’ ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν ξέρω ποια είναι η άποψη του Bernie Ecclestone, σχετικά μ’ αυτή την εξέλιξη. Τα ετήσια τέλη που καταβάλει το Μπαχρέιν είναι περίπου €30.000.000. Πέρυσι, το Μπαχρέιν κατέβαλε τα τέλη, παρόλο που δεν έγινε αγώνας. Φυσικά, αναμένουμε εξελίξεις στο θέμα…

[Πηγή: Guardian | Photo Copyright: John Moore/Getty Images]

 • o βελζεβουλ απο τη στιγμη που εξασφαλισειτο χρημα ανετα το κοβει!!! τα εχει χεσμενα τα ανθρωπινα δικαιωματα για το χρημα!!!!!!  και μετα ανετα το δινει ρεπο στισ ομαδεσ που το προγραμμα ειναι υπερπληρεσ!!!!!!
  αλλιωσ τουσ κοβω να τρεχουν και εξω να εχει λεοπαρντ!!!!!!!!!!

  • clioRS

   φιλε καλησπερα, θελω να σε ρωτησω (ασχετο με το θεμα) κατι για το gran tourismo. εχεις mail Να σου στειλω?

 • hellboy

  απο την στιγμη που τα χρηματα τα πηρε δεν τον ενδιαφερει απλα……..
  απορια αυτον ποτε θα τον παει μια βολτα ο χαρης(ος)?????

 • Draculis

  Ρε παιδιά μην τρελαθούμε.Θέλετε να βλέπουμε έναν αγώνα λιγότερο? Αφού ο Μπέρνι συμφώνησε, δεν αλλάζει το πράμα. Άρα γιατί εμείς να χάσουμε έναν αγώνα? Οι Άραβες ας τα βρουν με τον Μπερνι.

  • γιατι πάνω απο την F1 είναι οι άνθρωποι του Μπαχραιν!!

  • Draculis

   Αφού συμφωνήθηκε να γίνει αγώνας σημαίνει ότι δεν γίνεται και πόλεμος