Πόσες ώρες έχεις χάσει ώστε να βρεις μια θέση parking; Μια ομάδα τεσσάρων Ελλήνων προγραμματιστών, ετοίμασαν την εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα “Parking Defenders” με στόχο να διευκολύνουν χιλιάδες άλλους οδηγούς, που βρίσκονται καθημερινά σε αναζήτηση χώρου στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους.

Στην εφαρμογή, οι χρήστες ανταλλάσσουν δημόσιες και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Έτσι, ένας οδηγός που προτίθεται να ξεπαρκάρει άμεσα (το αργότερο μέσα σε 15 λεπτά) ενημερώνει τους υπόλοιπους χρήστες που αναζητούν πάρκινγκ στην ίδια περιοχή για το σημείο, στο οποίο βρίσκεται, προκειμένου να πάρουν τη θέση του.

Η εφαρμογή ακόμη βρίσκεται σε beta έκδοση και τον Φεβρουάριο θα είναι διαθέσιμη για συσκευές iPhone, Αndroid και Windows Phone 7, θα διατίθεται δωρεάν και θα βασίζεται στην ανταλλαγή πόντων. Ο χρήστης, που δίνει τη θέση παρκαρίσματός του κερδίζει πόντους, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει όταν θα θελήσει να καταλάβει μία κενή θέση. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς πόντων, για όσους θέλουν να αναζητήσουν θέσεις περισσότερες φορές. Σε πρώτη φάση θα είναι μόνο για την Αθήνα, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Thanks for the tip, Γιώργο.

[Πηγή: Parkingd]

 • gronholm89

  kai klassika o ellinaras o “pane3upnos” 8a dinei 8eseis parking pou den isxuoun mono k mono gia na parei tous pontous…

 • johny

  μονο σαν ιδεα ειναι καλο στην πραξη θα ειναι αχρηστο

 • Parking Defenders

  Καλησπέρα,

  καταρχήν ευχαριστούμε για την δημοσίευση.
  gronholm89: για να αποφευχθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές από “πανέξυπνους” όπως αναφέρεις έχει υλοποιηθεί ένα σύστημα αξιολόγησης των χρηστών έτσι ώστε να υπολογίζεται η “συμπεριφορά” των χρηστών και να δημοσιεύται σε όλους τους χρήστες. Mπορείς να φανταστείς κάτι σαν την αξιολόγηση του ebay αν και δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα μιας και το υπολογίζουμε με διαφορετικό τρόπο.
  Για οποιαδήποτε άλλη απορία μπορείς να έρθεις σε επικοινωνήσεις μαζί μας μέσα από την σελίδα http://www.parkingd.com