Video: Έτσι η Kia κατασκεύασε το Track’ster Concept

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση του Σικάγο η Kia παρουσίασε το Track’ster Concept και τώρα ας δούμε και ένα video με το πως οι άνθρωποι του σχεδιαστικού στούντιο της Καλιφόρνια το δημιούργησαν. Το πρωτότυπο βασίζεται πάνω στο Soul αλλά πρόκειται για ένα πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων. Μηχανικά φορά τον 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα απόδοσης 253 ίππων. Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικού ελεγχόμενου συστήματος μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου που διαθέτει έναν σφαιρικό επιλογέα ταχυτήτων.

Φιαθέτει μια έντονα σπορ σχεδίαση με LED πίσω φωτιστικά σώματα και διπλές απολήξεις των εξατμίσεων. Πατά πάνω σε 19″ ζάντες με την ανάρτηση του να έχει ρυθμιστεί για χρήση εντός πίστας. Φορά 14″ μεγάλα φρένα της Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες και 13.6″ πίσω με τετραπίστονες δαγκάνες.

Ο  Tom Kearns, επικεφαλής σχεδιασμού της Kia, δήλωσε ότι η ιδέα ήταν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μοιάζει με μπουλντόγκ αλλά να είναι και όμορφο. Θέλησαν να δημιουργήσουν ένα “πραγματικό” και όχι φουτουριστικό πρωτότυπο το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει την αντίληψη των ανθρώπων για το πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα σπορ μοντέλο της Kia.

Δυστυχώς η Kia επιβεβαίωσε ότι δεν σκέφτεται να το περάσει στη παραγωγή, αφού όπως δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιαστικού στούντιο της Καλιφόρνια, Tom Kearnes, “Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα, είναι το κερασάκι στην τούρτα.” Μακάρι η Kia να αλλάξει άποψη (αν η απήχηση του είναι μεγάλη στον κόσμο) και να το περάσει στη παραγωγή.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...