Πρόκειται για ένα Ελληνικό “Camel Trophy”, μια 50ωρη, 1160 χλμ δυνατή περιπέτεια off-road, μια δοκιμασία ανθρώπων και τετρακίνητων αυτοκινήτων, όπου θα διαβιώσουν κάτω από άγνωστες συνθήκες στη φύση, αντιμετωπίζοντας κλιματολογικές συνθήκες και διαφορετικά εδάφη .

Θα συνδυαστεί η αγάπη για την περιπέτεια, η εξερεύνηση ενός γεωγραφικού διαμερίσματος της Ελλάδας, και η εκτός δρόμου οδήγηση υπό χειμερινές συνθήκες. Πάντα με γνώμονα την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη ,τον αλτρουισμό, την συναίσθηση της ανθρωπιάς και της αυταπάρνησης με αποκορύφωμα την μεταλαμπάδευση του Εθελοντισμού. Mία περιπέτεια χωρίς ανταγωνισμό.

Είναι το δεύτερο ίδιου χαρακτήρα τόλμημα. Η πρώτη εκδρομική περιπέτεια ήταν “Ο γύρος της Πελοποννήσου off-road σε 48 ώρες” που έγινε τον Απρίλιο 2010 όπου ήταν αφιερωμένη στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Έτσι η τωρινή εκδρομική περιπέτεια πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, είναι αφιερωμένη σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τους “Γιατρούς του Κόσμου”, έναν πολύ υγιή και συνάμα υπερδραστήριο οργανισμό όπου οι άνθρωποι που τον αποτελούν δίνονται ψυχή και σώματι για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο μας.

Όλο αυτό που θα κάνουν οι τετρακίνητοι εραστές της περιπέτειας πέραν του προσωπικού στοιχήματος με τις αντοχές τους, θα γίνει για να μπορέσουν οι “Γιατροί του Κόσμου” (ΓτΚ) να προβληθούν όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα από τα Μ.Μ.Ε. που θα μεταδώσουν την εκδήλωση, αλλά και να ενισχυθούν με τρόφιμα,ρούχα και οικονομικά από την προβολή τους (όπως συνέβη και τον Απρίλιο του 2010 για το «Χαμόγελο του Παιδιού») στις 6 στάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικά σημεία της Στερεάς Ελλάδας. Ασπρόπυργος – Δελφοί – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία – Χαλκίδα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα όσα συγκεντρωθούν από τους ΓτΚ θα παραμείνουν στον εκάστοτε Δήμο που θα επισκεφτούμε και θα διατεθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οικογένειές που τα έχουν ανάγκη!! Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[Πηγή: Teflonclub | Thanks for the tip, Γιάννη]