Καλύτερα απ’ ό,τι πέρυσι και πιο κοντά στη Red Bull, λέει ο Button

Σχετικά άρθρα

Σε αντίθεση με τη Ferrari, τα πράγματα στη McLaren δείχνουν -και, λογικά, είναι- διαφορετικά. Η MP4-27 φαίνεται να είναι ένα κορυφαίο μονοθέσιο, το οποίο δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα απόδοσης και αξιοπιστίας που αντιμετώπισε η περσινή MP4-26. Αυτό ισχυρίζεται κι ο Jenson Button, καθώς επισημαίνει ότι η απόσταση από τη Red Bull έχει μειωθεί, ενώ ο ίδιος είναι ευτυχής, αφού το βρετανικό μονοθέσιο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απόδοσης.

Είμαι πολύ πιο χαρούμενος σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι, είχαμε προβλήματα με τις εξατμίσεις. Αλλά, επίσης, το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήμασταν πολύ γρήγοροι. Πλέον, δεν υπάρχει τίποτα να φοβάμαι για την ισορροπία του μονοθεσίου.

Στις τελευταίες δοκιμές, από την Παρασκευή και μετά, η McLaren έφερε νέα εξαρτήματα για την MP4-27, ενώ είδαμε και διαφορετική διάταξη στις εξατμίσεις. Φημολογείται ότι οι Βρετανοί αντιμετώπισαν προβλήματα με την υπερθέρμανση των πίσω ελαστικών, αφού το φαινόμενο Coanda (θ’ αναλυθεί σε ειδικό άρθρο, μαζί με άλλα τεχνικά ζητήματα) δεν ήταν επαρκές, για να κατευθύνει τον αέρα εκεί που ήθελαν. Με τη δεύτερη διάταξη, όμως, αυτό φαίνεται να έχει λυθεί.

Δεύτερη, περιπλοκότερη διάταξη, στις εξατμίσεις της έδωσε και η Red Bull, αλλά ο Button πιστεύει ότι η απόσταση είναι μικρότερη απ’ ό,τι πέρυσι.

Η Red Bull δε θα έχει το πλεονέκτημα που είχε πέρυσι.

Φυσικά, μένει να δούμε αν όλα αυτά θα επαληθευτούν, σε λιγότερο από 11 ημέρες!

[Πηγή: Daily Mail]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...