Στη Γενεύη, ο Pininfarina παρουσίασε το Cambiano Concept το οποίο σύμφωνα με τον CEO του Ιταλικού οίκου Sergio Angori ίσως περάσει στη περιορισμένη παραγωγή. Ο Angori δήλωσε ότι αξιολογούν της δυνατότητες του πρωτότυπου για να περάσει στη παραγωγή. Αν τελικά πάρει το πράσινο φως, το μοντέλο παραγωγής θα μπορούσε να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους 30 μήνες και η τιμή του θα εξαρτηθεί από τα πόσα αυτοκίνητα θα βγούνε στη παραγωγή. Αν παραχθούν μόλις 10 μονάδες τότε το αυτοκίνητο θα έχει τιμή 1 εκατ. ευρώ ενώ αν κατασκευαστούν 70-75 αυτοκίνητα, τότε το αυτοκίνητο θα έχει τιμή γύρω στις 400.000 ευρώ.

Το πρωτότυπο είναι ένα τρίπορτο coupe αυτοκίνητο το οποίο έχει εμπνευστεί από την Lancia Florida II του 1957. Διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, ένα πολύ μακρύ καπό αλλά και πανοραμική γυάλινη οροφή. Το εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 4 επιβάτες και διαθέτει δερμάτινα καθίσματα, ξύλινο πάτωμα και φωτιζόμενα διακοσμητικά. Ο πίνακας οργάνων του είναι ψηφιακός, διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας καθώς και ένα αναλογικό ρολόι το οποίο θυμίζει πολύ ρολόι χειρός.

Μηχανικά φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 60 kW (82 ίππων) ο οποίος συνδυάζεται με έναν μικρό πετρελαιοκινητήρα ο οποίος λειτουργεί ως φορτιστής των μπαταριών του ηλεκτροκινητήρα. Ζυγίζει 1.700 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4.2 δευτ. με τελική ταχύτητα 275 χλμ/ώρα και αυτονομία 200 χλμ.

[Πηγή: Autonews]