One-off Ferrari 458 Italia για τον Eric Clapton

Σχετικά άρθρα

Όταν είδα δύο από τα αγαπημένα μου ονόματα σε μία είδηση ενθουσιάστηκα! Είναι από τις χαζές λεπτομέρειες που –τουλάχιστον εμένα- μου φτιάχνουν την μέρα. Ποια είναι η είδηση; Ο Eric Clapton –πασίγνωστος μουσικός και ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες στην ιστορία- έχει την δικιά του μοναδική (one-off) Ferrari. Για την ακρίβεια πρόκειται για το Portfolio πρόγραμμα της Ferrari που δίνει την δυνατότητα στους –πολύ καλούς- πελάτες της να κατασκευάσουν κατά παραγγελία ένα μοντέλο που θα είναι έξω από την γραμμή παραγωγής της σε συνεργασία με γνωστούς ιταλικούς σχεδιαστικούς οίκους και απόλυτη εργοστασιακή υποστήριξη.

Το πρόγραμμα αυτό μας έχει δώσει τέσσερα ακόμα παραδείγματα εκτός από αυτό που βλέπετε: την SP1 –βασισμένη στην F430 για τον γιαπωνέζο επιχειρηματία και συλλέκτη Ferrari Junichiro Hiramatsu- και την P540 Superfast Aperta –βασισμένη στην 599 για τον Edward Walson υιό του ανθρώπου που εφηύρε την καλωδιακή τηλεόραση-, την 612 Kappa και την Super America 45.

Για αυτούς που θυμούνται και μία ακόμα one-off Ferrari, την P4/5 του Glickenhaus να σας ενημερώσω ότι εκείνη κατασκευάστηκε πριν από αυτό το πρόγραμμα. Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια μίας βόλτας στο εργοστάσιο της Ferrari, ο Clapton αποφάσισε ότι δεν του αρκεί μία «απλή» Ferrari της σειράς αλλά θέλει κάτι πιο ξεχωριστό! Έτσι παρήγγειλε μία στις προδιαγραφές που ήθελε. Τόσο απλά! Το μοντέλο που βλέπετε είναι εμφανώς επηρεασμένο στιλιστικά από την 512 BB με μεγάλη γρίλια εμπρός, αεραγωγούς στο καπό και πάνω από τους πίσω τροχούς και διχρωμία στο αμάξωμα.

Το εσωτερικό έχει παραμείνει εργοστασιακό. Μη επιβεβαιωμένες φήμες αναφέρουν ότι στο πίσω μέρος δεν κρύβεται ο stock οκτακύλινδρος των 4,5 λίτρων αλλά ο εξάλιτρος δωδεκακύλινδρος που κινεί τις 599 και Enzo –όπως ακριβώς και στην 512 ΒΒ που σας ανέφερα παραπάνω- αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό. Οι φωτογραφίες είναι του Luke Gilbertson από την αντιπροσωπεία της Ferrari στο Λονδίνο.

[Πηγή Ferrarichat]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...