Video: Ο Harry Metcalfe οδηγεί την μαγευτική one-off Pagani Zonda 760RS

Σχετικά άρθρα

Μετά τις φωτογραφίες και το video της μοναδικής Pagani Zonda 760RS σείρα έχει ένα test drive. Ο ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του αγγλικού περιοδικού Evo, Harry Metcalfe, πήγε στο εργοστάσιο της Pagani, στη Modena της Ιταλίας και οδήγησε δυο από τα πιο εκπληκτικά και σπάνια Pagani που βγήκαν από το εργοστάσιο του Horacio Pagani.

Το πρώτο ήταν ένα πρωτότυπο που έχει γράψει πάνω από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα δοκιμών εξέλιξης και αποτελεί βάση για όλα τα Zonda που έχει βγει στην αγορά και το δεύτερο ήταν το one-off Ζonda 760RS που έχει παραγγελθεί από έναν πλούσιο επιχειρηματία στη Χιλή, ο οποίος έχει ήδη στη κατοχή του και ένα Zonda R. Ο V12 7.3-λίτρων AMG κινητήρας αποδίδει 760 άλογα και συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτ. με τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα. Βασίζεται πάνω στην Zonda F και διαθέτει σώμα από carbon ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο με Shark fin και μερικά στοιχεία από την Zonda Cinque. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για την έκδοση δρόμου της Zonda R.

Αυτό που δεν ξέραμε μέχρι τώρα είναι η τιμή του, με αυτή να φτάνει τα £1.6 εκατομμύριο (€1.95 εκατ), δηλαδή περίπου 2 φορές πιο ακριβή από την Huayra. Κατά τη διάρκεια του video μας αναφέρει και ότι το εργοστάσιο εργάζεται για την επόμενη one-off Zonda 760LH, την χειροκίνητη Zonda που παρήγγειλε ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 το 2008, Lewis Hamilton. Όσο το βλέπω αυτό το αυτοκίνητο τόσο πιο πολύ το θαυμάζω και μένω με το στόμα ανοιχτό. Enjoy.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...