Η Mercedes εργάζεται πάνω σε δύο αυτοκίνητα υδρογόνου

Σχετικά άρθρα

Τα ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα είναι αυτά που έχουνε καθιερωθεί στην αγορά, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν ότι τα αυτοκίνητα με κινητήρες υδρογόνου, όπως το Honda FCX Clarity, είναι εκείνα που πραγματικά θα έπρεπε να κυκλοφορούν. Η Mercedes φαίνεται ότι το πιστεύει και αυτή έτσι ετοιμάζει δύο νέα τέτοια μοντέλα, αφού θεωρεί το υδρογόνο ως μια βιώσιμη πηγή καυσίμων για την τροφοδοσία των αυτοκινήτων στο μέλλον.

Ο Sascha Simon, αρμόδιος για τον σχεδιασμό προϊόντων της Mercedes-Benz USA, σε πρόσφατη συνέντευξη του, αποκάλυψε ότι η εταιρία του σχεδιάζει 2 νέα αυτοκίνητα υδρογόνου, ένα SUV και μια έκδοση της νέας B-Class. Τα αυτοκίνητα θα βγούνε στην αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο και αρχικά θα πωλούνται στη πολιτεία της Καλιφόρνια, στις πόλη της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ.

Η Mercedes στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο B-Class E-Cell το οποίο φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 ίππων). Ο 1000ρης τρικύλινδρος turbo κινητήρας 68 ίππων τροφοδοτείται από το υδρογόνο και φορτίζει την μπαταρία ιόντων λιθίου του ηλεκτροκινητήρα. Συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο της Mercedes με τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 11 δευτ. με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 150 χλμ. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 600 χλμ. Έχει εκπομπές CO2 32 γρ/χλμ και μπορεί να διανύσει 100 χλμ αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του.


[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...