Οι φήμες περί τι κινητήρα θα φορά η επόμενη BMW M3 και M4 επιβεβαιώθηκαν, αφού ο πρόεδρος της BMW Βορείου Αμερικής, Mr. Ludwig Willisch, σε συνέντευξη του στο BimmerPost δήλωσε ότι το αυτοκίνητο θα φορά έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα και όχι σε διάταξη V, όπως ανέφεραν κάποιες άλλες φήμες. Ο κινητήρας θα είναι χωρητικότητας 3.0-λίτρων ή 3.2-λίτρων, θα είναι bi ή tri-turbo και θα αποδίδει κοντά στα 450 άλογα.

Η νέα γενιά Μ3 θα έχει κωδική ονομασία F80 με την Μ4 Coupe & Convertible να αναφέρεται ως F82. Αναμένεται να βγει στην αγορά είτε στα τέλη του 2013 είτε στις αρχές τους 2014.

[Πηγή: F30post]

 • pariah

  Tίποτα καινούργιο…Το αν είναι bi- ή tri-turbo είναι που μένει να εξακριβωθεί. Τα υπόλοιπα ήταν ήδη γνωστά.

 • Mika

  Oti kai na foraei, tha einai yperoxh…..

 • Sciroccomaniac

  Έπεσε και αυτό το κάστρο….

  • ποιο κάστρο εννοείς??
   αν εννοείς για το κινητήρα, να θυμήσω ότι κ η M3 E36 φορούσε εν σειρά 6-κύλινδρο..
   αν εννοείς για την τοποθέτηση turbo, οκ δεκτό αλλά η νεα Μ5 έδειξε ότι έπεσε το κάστρο του ατμοσφαιρικού διαμαντιού της προηγούμενης αλλά χτίστικε αυτό του εκπληκτικού turbo!!

  • Sciroccomaniac

   Εννοείται ότι αναφέρομαι στην τοποθέτηση του turbo

  • pariah

   Κάστρο αλλά όλοι turbo θέλουμε….Και καλό είναι να αποφεύγονται οι μεγαλοστομίες του τύπου ” η πραγματική δύναμη δεν συμπιέζεται” και κυρίως η τυφλή υιοθέτησή τους από τους οπαδούς…Πόσο μάλλον όταν βγάλανε το πρώτο ευρείας παραγωγής turbo ευρωπαϊκό όχημα και τον τίτλο που κατέκτησαν στην f1…

   Όσο για το πότε έπεσε, αυτό δεν έγινε καν με την Μ5…Το κάστρο έπεσε όταν βγήκε η Χ5Μ και η Χ6Μ…2+τόνοι suv και m sport δεν πάνε μαζί…Και συν αυτό δεν έβγαλαν την z4 σε m edition…

   Αν και όσοι ήθελαν turbo bmw υπήρχε η alpina για τα γούστα τους…

 • Vw

  turbo αν δεν λαλητε ειστε ολοι φλωροι!!! που λεει και το ασμα!!!!τελος!!