Η Opel έκανε ότι ήταν δυνατόν ώστε να κρατήσει κρυφό τον σχεδιασμό του Adam, του νέου της μικρού αυτοκινήτου πόλης που θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο στην έκθεση του Παρισιού, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό, αφού κάποιος το φωτογράφησε, την ώρα που η Opel έβγαζε τις επίσημες φωτογραφίες του. Από τη φωτογραφία βλέπουμε ότι διαθέτει λευκές κολόνες και οροφή, μεγάλα φωτιστικά σώματα, προβολείς ομίχλης τοποθετημένους ψηλά με το σήμα της Opel να είναι τοποθετημένο στο ίδιο ύψος με τους προβολείς ομίχλης.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2012, με αρχική τιμή κοντά στις 10.000 ευρώ στη Γερμανία, με την Opel να έχει ανακοινώσει ότι θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, Jam, Glam και Slam. Θα είναι τρίπορτο, θα έχει μήκος 3.7 μέτρων, θα μπορεί να μεταφέρει με άνεση 4 επιβάτες και θα είναι πολύχρωμο. Το εσωτερικό του το έχουμε ήδη δει και παλαιότερα είχαμε μάθει ότι θα φορά μια νέα σειρά κινητήρων οι οποίοι έχουνε αναπτυχθεί από την GM σε συνεργασία με την κινέζικη SAIC και θα αποτελούνται από τρικύλινδρες και τετρακύλινδρες προτάσεις χωρητικότητας 1.000 έως 1.400 κ.εκ. H GM θα τοποθετήσει τους κινητήρες σε πολλά από τα αυτοκίνητα της, ενώ η SAIC θα τους τοποθετήσει στα MG και στα Roewe.

Οι κινητήρες θα είναι τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, κάνοντας τους κατά 10% πιο οικονομικούς από τους τωρινούς κινητήρες των μοντέλων της Opel και θα πληρούν το Euro 6. Δεν έχει γίνει αναφορά σχετικά με τις ιπποδυνάμεις των κινητήρων αυτών, ενώ για τους μόνους που υπάρχουν στοιχεία είναι για έναν 1.600αρη turbo βενζίνης και έναν 1.600αρη πετρελαίου οι οποίοι θα συνδυάζονται με ένα νέο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο το οποίο θα μπορεί να αντέξει μέχρι 250 Nm ροπής. Θα κατασκευαστεί πάνω σε μια κομμένη πλατφόρμα του Corsa και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία.

[Πηγή: Autoforum]