Το εταιρικό πλάνο της Alfa Romeο έως το 2014

Σχετικά άρθρα

Το Fiat Group φαίνεται ότι παίρνει σημαντικές αποφάσεις αυτές τις ημέρες για τις εταιρίες του. Έτσι μετά το πλάνο της Jeep, η Fiat σε συνέλευση επενδυτών, παρουσίασε και το πλάνο της Alfa Romeo για τα μοντέλα που θα παρουσιάσει έως το 2014. Το σχέδιο έχει τίτλο “brand igniters” και το πρώτο μοντέλο που θα ωθήσει τις πωλήσεις θα είναι η έκδοση παραγωγής της 4C. Το κεντρομήχανο αυτοκίνητο θα διαθέτει σώμα από carbon με τις πωλήσεις να ξεκινούν το 2013 ενώ θα πωλείται και στην Αμερική, αφού η Alfa θα ξεκινήσει να πουλά τα μοντέλα της και στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού το 2013.

Το δεύτερο αυτοκίνητο θα είναι η νέα Spider η οποία θα παρουσιαστεί το 2014. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων θα παίξει η αντικαταστάτης της 159, η Giulia η οποία θα είναι διαθέσιμη σε sedan και wagon εκδόσεις. Η Giulia θα βασιστεί πάνω σε μια μεγάλη έκδοση της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί η Giulietta και θα παρουσιαστεί το 2014. Επόμενο μοντέλο θα είναι το νέο SUV που ετοιμάζει. Η κατασκευή του θα γίνει στο στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο της Ιταλίας, μαζί με το μικρό Jeep, θα τεθεί απέναντι από τα VW Tiguan, Audi Q3 και Ford Kuga, και θα συνδυάζει τον σχεδιασμό και την φινέτσα μιας Alfa Romeo με τα χαρακτηριστικά των υπολοίπων SUV της κατηγορίας.

Τέλος επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν να κατασκευάζει νέα ναυαρχίδα. Πιθανώς θα βασίζεται πάνω στη πλατφόρμα του Chrysler 300 και θα είναι πισωκίνητη. Θα φορά έναν V6 κινητήρα και η παραγωγή του ξεκινήσει το 2014. Επίσης χθες ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει και έναν νέο 1.800αρη turbo κινητήρα απόδοσης έως 300 ίππων. H MiTo θα ανανεωθεί στις αρχές του 2013 και αποκτήσει 5-πορτη έκδοση το 2014, ενώ η Giulietta θα ανανεωθεί στα μέσα του 2014. Όλα τα παραπάνω θα την βοηθήσουν έτσι ώστε να πουλά 400.000 μονάδες έως το 2014, όσα θα πουλούσε και με την VW, σύμφωνα με την σχετική δήλωση του προέδρου του VW Group, Ferdinand Piech.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...