Το Ανώτατο δικαστήριο της Ουισκόνσιν επικύρωσε μια ποινή στην Mercedes-Benz ώστε αυτή να πληρώσει 618.000 δολάρια σε αποζημίωση για μια E-Class E320 του 2005, η οποία αποδείχτηκε ελαττωματική. Ο Marco Marquez, αγόρασε μια E320 το 2005, αλλά το αυτοκίνητο βρισκόταν συνέχεια στο συνεργείο λόγω ζημιών.

Ο Marquez, προσέλαβε τον δικηγόρο Vince Megna, ειδικό δικηγόρο αποζημιώσεων, ο οποίος κατάφερε και έπεισε το δικαστήριο να του δώσει αποζημίωση 482.000 δολάρια το 2005, με την Mercedes να αρνείται να πληρώσει, υποστήριζοντας ότι ο Marquez και ο δικηγόρος του, προσπαθούσαν με κάποιες κινήσεις να καθυστερήσουν την απόφαση του δικαστηρίου, ώστε να αναγκαστεί η Mercedes να πληρώσει διπλή αποζημίωση.

Στο Ουισκόνσιν ισχύει ένας νόμος ο οποίος αναφέρει ότι μια εταιρία έχει περιθώριο 30 ημερών ώστε να πληρώσει την αποζημίωση μιας “lemon law” δικαστικής υπόθεσης. Αν καθυστερήσει και εκπληρωθεί η προθεσμία των 30 ημερών, τότε η εταιρία πρέπει να πληρώσει την διπλάσια αξία της αποζημίωσης.

Τελικά η υπόθεση ξεκαθάρισε πριν από λίγες ημέρες, επικυρώνοντας ποινή αξίας 618.000 δολαρίων στην αντιπροσωπεία της Mercedes. Επίσης στη ποινή πρέπει να προστεθούν και περίπου άλλες 200.000 δολάρια σε νομικά έξοδα από το 2005. Τελικά το ποσό το πλήρωσε η κεντρική Mercedes και το θέμα θεωρείται λήξαν μετά από 7 χρόνια.

[Πηγή: Associated Press]