Video: Δοκιμάζοντας την Lamborghini Aventador LP760-2 της Oakley Design

Σχετικά άρθρα

Την Lamborghini Aventador LP760-2 της Oakley Design την είδαμε στο δυναμόμετρονα πετά φλόγες και τώρα ας την δούμε το πως συμπεριφέρεται στην πίστα αλλά και στον δρόμο. Μηχανικά ο V12 6.5-λίτρων αποδίδει 760 άλογα χάρη στον επαναπρογραμματισμό της ECU, της νέας εισαγωγής αέρα και της νέας εξάτμισης τιτανίου, ενώ όποιος το επιθυμεί, μπορεί να την κάνει αποκλειστικά πισωκίνητη. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει γρηγορότερα σε 2.9 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 371 χλμ/ώρα.

Μόλις 5 θα βγούνε στη παραγωγή με τις 3 από αυτές ήδη να έχουνε πουληθεί. Τα εξαρτήματα της ωστόσο θα είναι διαθέσιμα για όποιον τα θέλει να τα βάλει και αυτός στην δική του Aventador.

Η Oakley Design τοποθέτησε νέες ελαφρύτερες ζάντες κατά 4 κιλά η μία, διατηρώντας τις εργοστασιακές διαστάσεις 255/35 μπροστά και 355/30 πίσω με ελαστικά Pirelli PZero. Το μόνο που αλλάζει είναι το offset που από 9.0″ γίνεται 9.5″ μπροστά και 12.0″ σε 13.0″ πίσω. Τι προσφέρει αυτό; Φαρδύτερο πάτημα που θα προσφέρει μεγαλύτερη πρόσφυση.

Τοποθετήθηκε νέα ανάρτηση της Intrax, ενώ με την αφαίρεση του μπροστά διαφορικού το βάρος της θα μειωθεί κατά 85 κιλά. Η Aventador έχασε ακόμη 30 κιλά, από τη νέα εξάτμιση τιτανίου και τα άλλα carbon μέρη.

Όσα μέρη του bodykit είναι από πλαστικό (οι προφυλακτήρες και τα πλαϊνά spoiler) αντικαταστάθηκαν από carbon. Αυτά μπορούνε είτε να βαφτούν στο χρώμα του αυτοκινήτου είτε να μείνουν άβαφα για ένα πιο άγριο look. Carbon είναι επίσης οι πλαϊνοί καθρέπτες, το κάλυμμα του κινητήρα και η κατάμαυρη οροφή. Νέος είναι και ο διαχύτης, ο οποίος είναι βαθύτερος και έχει αναπτυχθεί στην αεροδυναμική σήραγγα της MIRA προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota teasάρει το νέο 4Runner

Την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας γενιάς του 4Runner αποκάλυψε η Toyota, με το επερχόμενο off-roader SUV να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του...

Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Lamborghini

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες από την τελευταία ανανέωση η Lamborghini παρουσίασε σήμερα τη νέα εμφάνιση του ιστορικό της λογοτύπου. Η ανανέωση είναι σύμφωνη...

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...
Autoblog.gr