Και νέες φωτογραφίες της ολοκαίνουργιας A-Class έδωσε η Mercedes-Benz. Το νέο γερμανικό hatchback ξεκίνησε πρόσφατα να κατασκευάζεται, ενώ ήδη έχει έχει δεχτεί 40.000 παραγγελίες, με τις πρώτες παραδώσεις να γίνονται από τα μέσα του Σεπτέμβρη, αναγκάζοντας την Mercedes να ζητήσει από την Valmet να κατασκευάσει περισσότερες από 100.000 νέες A-Class μέσα σε διάστημα 3 ετών.

Το αυτοκίνητο πωλείται στην Ελλάδα από τις 23.900 ευρώ (23.182 ευρώ με απόσυρση) και φτάνει έως και τα 34.000 ευρώ (€32.519 με απόσυρση) στην έκδοση A250 BlueEFFICIENCY. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο και είναι διαθέσιμη με 3 κινητήρες πετρελαίου και 4 βενζίνης. Από πλευράς βενζινοκινητήρων υπάρχει ένας 1.600αρης και ένας 2.0-λιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας, με τον 1.600αρη να διαθέτει το νέο σύστημα CAMTRONIC το οποίο ρυθμίζει τη βύθιση των βαλβίδων εισαγωγής που περιορίζει την ποσότητα του φρέσκου αέρα ώστε να μειώνει την κατανάλωση.

Μέσα στο 2013 θα παρουσιαστεί η γρήγορη έκδοση, η Mercedes Α45 AMG η οποία θα φορά έναν 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα, με κωδική ονομασία M270 Evo, που διαθέτει ειδική κυλινδροκεφαλή, ένα μοναδικό σύστημα εισαγωγής και μερικές ακόμη αλλαγές. Θα αποδίδει κοντά στα 335 άλογα με 400 Nm ροπής και στόχος της AMG, σύμφωνα με τον επικεφαλή ανάπτυξης της εταιρίας Tobias Moers, είναι να έχουνε την ίδια επίδοση με τον 2.5-λιτρο TFSI κινητήρα του Audi RS3.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT DCT και θα φορά ένα σύστημα τετρακίνησης, με τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5.1 δευτερόλεπτα. Ο ίδιος κινητήρας θα τοποθετηθεί και στα CLC45 AMG και CL45 Shooting Break AMG τα οποία θα παρουσιαστούν το 2013. O κινητήρας, θα είναι ο πρώτος που δεν θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της AMG στο Affalterbach, αλλά στο εργοστάσιο MDC της Mercedes-Benz, στην Kölleda, εκεί όπου κατασκευάζονται όλοι οι τετρακύλινδροι κινητήρες των A-Class και B-Class. Ωστόσο θα δημιουργηθεί μια νέα γραμμή παραγωγής όπου κάθε AMG κινητήρας που θα κατασκευάζεται, θα διατηρεί τη φιλοσοφία της AMG “one man, one engine”, και έτσι ο κάθε ένας κινητήρας, θα διαθέτει την υπογραφή του μηχανικού που τον κατασκεύασε.

Θα φορά μια σπορ AMG ανάρτηση, ηλεκτρομηχανικό AMG σύστημα διεύθυνσης, μεγάλα φρένα AMG και ΕSP με 3 ρυθμίσεις, όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και η ρύθμιση SPORT Handling. Η A45 AMG θα παρουσιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2013, κάνοντας πιθανότατα ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα A-Class μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[Πηγή: Mercedes-Benz]