Η Lotus θα δοκιμάει ξανά το DDRS στο Spa

Σχετικά άρθρα

Στο Γερμανικό Grand Prix, η Lotus δοκίμασε τη δική της εκδοχή για το DDRS (Double DRS), αλλά δεν το χρησιμοποίησε στον αγώνα, καθώς ήθελε να συλλέξει δεδομένα για το σύστημα, αλλά και για την αλλαγή στη συμπεριφορά τής E20. Στην Ουγγαρία δε δοκίμασε ξανά το DDRS, όμως θα το κάνει στο Spa, όπου θα το δοκιμάσει ξανά, έχοντας στόχο να το χρησιμοποιήσει και στον αγώνα τής Κυριακής, αν καταφέρουν να το κάνουν να λειτουργήσει όπως επιθυμούν.

Ο James Allison, Τεχνικός Διευθυντής της βρετανικής ομάδας, μάλιστα, ονομάζει το DDRS ως “Η Συσκευή”, αν και όλοι το γνωρίζουμε ως το DDRS. Ας δούμε, ώστοσο, τι άλλο είπε ο Βρετανός:

Είμαστε επικεντρωμένοι στο να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε μια νέα συσκευή στο Spa, και ότι θα είμαστε αρκετά βέβαιοι, για να το κάνουμε. Προτιμώ να την ονομάζω “Η Συσκευή”, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το DDRS.

Η μεγάλη μας έμφαση είναι να είμαστε έτοιμη στη Monza, η οποία είναι αμέσως μετά το Spa και απαιτεί ένα μοναδικό πακέτο κάθετης δύναμης. Είναι μόνο ένας αγώνας, αλλά απαιτεί μια εντελώς νέες πτέρυγες και δυσανάλογο ποσό δουλειάς. Πρέπει, επίσης, να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι θα τρέξουμε το σύστημα στο Spa.

Αν έχουμε ένα στεγνό Σαββατοκύριακο, θα είμαστε περισσότερο σίγουροι. Έτσι, θα είμαστε πιο ενθουσιασμένοι να πάμε εκεί. Η ομάδα ανυπομονεί να επιστρέψει στην πίστα και να τρέξει ξανά την E20.

Η Lotus δείχνει αποφασισμένη να πάρει την πρώτη της φετινή νίκη και να παλεύει συνεχώς για τις πρώτες θέσεις μέχρι το τέλος τής σεζόν. Δεν είναι σίγουρη αν θα τρέξει με το DDRS στον αγώνα τού Spa, αλλά η E20 δείχνει πολύ γρήγορη και χωρίς αυτό· ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, και η φθορά των ελαστικών μεγάλη. Μένει να δούμε τι αναβαθμίσεις θα έχει στο δεύτερο μισό τής σεζόν, καθώς ο ρυθμός εξέλιξης είναι αυτός που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

[Πηγή: Lotus F1 Team | Photo Copyright: Andrew Ferraro/LAT Photographic/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα