Teaser Photo: Αυτό είναι το νέο hypercar της McLaren αποκάλυψη στο Παρίσι

Σχετικά άρθρα

Η McLaren έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου της hypercar, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού. Εκεί η McLaren, εκτός από το νέο hypercar, θα μας παρουσιάσει τη νέα της στρατηγική.

Το μοντέλο θα έχει “θεαματικό” σχεδιασμό, και μηχανικά θα φορά έναν twin-turbo 3.8-λίτρων V8 κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 800 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα (KERS), παρόμοιας τεχνολογίας με αυτή των μονοθεσιών της Formula 1, το οποίο θα αποδίδει επιπλέον 200 άλογα, ανεβάζοντας έτσι την απόδοση στα 1.000 άλογα συνολικά, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 2.5 δευτερόλεπτα. Τα 0-160 χλμ/ώρα σε 5.5 δευτερόλεπτα ενώ μέσα σε 20 δευτερόλεπτα θα έχει πιάσει τα 320 χλμ/ώρα (η Veyron τα πιάνει σε 22 δευτ). Ο κινητήρας θα βρίσκεται ασφαλώς στο πίσω μέρος και έχει αναπτυχθεί με την βοήθεια της Ricardo. Θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων της Graziano.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει μερικές spy φωτογραφίες αλλά και renderings, με τον Ron Dennis να έχει δηλώσει ότι το νέο hypercar θα είναι πιο προηγμένο και τελειοποιημένο από την θρυλική McLaren F1. Θα διαθέτει επιθετική σχεδίαση και θα είναι “εντελώς διαφορετική” από την MP4-12C. Επίσης ο πρόεδρος της McLaren έχει τονίσει ότι στο νέο hypercar τους δεν έχουνε δώσει βάση αποκλειστικά στην τελική ταχύτητα. Θα διαθέτει ένα “ολοκληρωμένο πακέτο απόδοσης” με προηγμένη τεχνολογία προερχόμενη από την Formula 1. Η παραγωγή του θα γίνει στο νέο εργοστάσιο της McLaren, McLaren Technology Center. Μόλις 2 με 3 αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται κάθε εβδομάδα και θα έχει κύκλο ζωής 4 ετών και θα ξεκινά από τις 750.000 ευρώ. Συνολικά θα κατασκευαστούν από 300 έως 500 αυτοκίνητα.

Το αυτοκίνητο έχει κωδική ονομασία P12 και το νέο hypercar έχει σχεδιαστεί από τον Frank Stephenson, επικεφαλή σχεδίασης της McLaren και θα διαθέτει “double-bubble” οροφή, με το μπροστά παρμπρίζ να θυμίζει έντονα την καλύπτρα των πολεμικών αεροσκαφών, θυμίζοντας κάτι από το Audi της ταινίας iRobot.

Το νέο hypercar θα τεθεί απέναντι από την Bugatti Veyron, την Porsche 918 Spyder αλλά και τη νέα Ferrari Enzo (F70). Το βάρος του χάρη στην εκτενή χρήση carbon, τόσο στο σώμα και στο σασί όσο και στα σημεία πρόσκρουσης του νέου hypercar, δεν θα ξεπερνά τα 1.140 κιλά. Θα διαθέτει ενεργό αεροδυναμική και αερόφρενα (όπως έχει η Veyron και η Pagani Ηuyara). Φημολογείται ότι η καμπίνα του θα έχει έναν μικρό χώρο αποσκευών πίσω από τα καθίσματα ενώ θα τοποθετηθεί σύστημα καταγραφή δεδομένων και μια κάμερα ώστε ο οδηγός να γράφει μόνος του onboard video. Το σασί της θα είναι monocoque, παρόμοιο με αυτό της MP4-12C, κατασκευασμένο από carbon,τιτάνιο και μαγνήσιο ώστε να κρατηθεί το βάρος όσο γίνεται χαμηλότερα.

Οι αναρτήσεις θα είναι τεχνολογίας pushrod, όπως της Aventador, ενώ το traction control θα έχει 5 ρυθμίσεις. Τα φρένα δεν θα μπορούσε να μην είναι carbon-κεραμικά της Brembo και θα εφοδιάζονται με σύστημα Brake Steer για να ελεγχθεί η υποστροφή. Το ABS και το ESP θα μπορούν να απενεργοποιούνται πλήρως, θα ελέγχονται όμως μέσω GPS ώστε να μην απενεργοποιούνται όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε δημόσιο δρόμο.


[Πηγή: ΜcLaren]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

McLAREN AUTOMOTIVE TO MAKE INTERNATIONAL MOTOR SHOW PREMIERE IN PARIS

  • British sportscar manufacturer to make international motor show debut
  • Next exciting chapter of the brand to be unveiled at 17.45 CEST (16.45 BST), on Thursday 27 September
  • Keep up-to-date with McLaren Automotive ahead of the Paris Motorshow via Facebook (www.facebook.com/McLarenAutomotive) and Twitter (www.twitter.com/McLarenAuto)

The next exciting chapter for McLaren Automotive will begin in Paris later this month, when the British sportscar company makes its international motor show debut.

McLaren Automotive will use this stage to showcase future plans, and unveil to the world its strategy to fast forward the world of automotive at a press conference commencing at 17.45 CEST (16.45 BST), on Thursday 27 September.

The stage is set, and the story will unfold over the coming weeks through the official McLaren Automotive social media channels – keep up-to-date at www.facebook.com/McLarenAutomotive and by following@McLarenAuto on Twitter.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota teasάρει το νέο 4Runner

Την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας γενιάς του 4Runner αποκάλυψε η Toyota, με το επερχόμενο off-roader SUV να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του...

Τα επόμενα μοντέλα της McLaren θα είναι εμπνευσμένα από την F1

Η McLaren ξεκίνησε το teasing της επόμενης σχεδιαστικής της γλώσσας, με την εταιρία να λέει πως η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της θα εμπνέεται από...

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr