Σήμερα το μεσημέρι η Ford θα παρουσιάσει το νέο Mondeo στην εκδήλωση “Go Further” και η Ford ανακοίνωσε ότι αυτό θα εφοδιάζεται και με τον 1.000αρη EcoBoost κινητήρα. Θα γίνει το μεγαλύτερο μοντέλο Ford που διατίθενται με κινητήρα τόσο μικρού κυβισμού. Η Barb Samardzich, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης δήλωσε:

Η σημερινή εξαιρετικά έξυπνη τεχνολογία προσφέρει στους πελάτες αυτό που λέμε ‘περισσότερα από λιγότερα. Αυτό ισχύει τόσο για τους κινητήρες όσο και για τους υπολογιστές και τα smartphones. Επιπλέον εφοδιάζοντας το νέο Mondeo στην Ευρώπη με τον βραβευμένο κινητήρα μας 1.0l EcoBoost προσφέρουμε τεχνολογία αιχμής με πραγματικό και χειροπιαστό όφελος για τον πελάτη.

Το νέο Mondeo θα έχει μέσο όρο εκπομπών CO2 μικρότερη των 130 γρ/χλμ ενώ θα έχει και μικρότερη κατανάλωση. Ο  1.000αρης EcoBoost κινητήρας θα είναι διαθέσιμος την έκδοση με τα 125 άλογα και τα 170 Nm ροπής (200Nm στη λειτουργία overboost).

[Πηγή: Ford]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Επόμενη Γενιά του Ford Mondeo Θα Συνδυαστεί με Κινητήρα 1.0l EcoBoost Επαναπροσδιορίζοντας την Έννοια της Απόδοσης Ενός Οικογενειακού Αυτοκινήτου

  • Η Ford επέλεξε το νέο Mondeo ως το επόμενο Ευρωπαϊκό μοντέλο που θα εφοδιάζεται με τον βραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0l EcoBoost, μετά τα Focus, B-MAX, Fiesta και C-MAX
  • Ο κινητήρας 1.0l EcoBoost της Ford θα είναι ο μικρότερος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε τόσο μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο, πετυχαίνοντας κορυφαία απόδοση στη βιομηχανία με τις καλύτερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 στην κατηγορία
  • Η επόμενη γενιά Ford Mondeo 1.0l EcoBoost αποτελεί τμήμα ενός νέου, Ευρωπαϊκού προϊοντικού λανσαρίσματος της Ford, που παρουσιάζεται με λεπτομέρειες στη σημερινή εκδήλωση “Go Further” της εταιρίας στο Άμστερνταμ

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, 6 Σεπ., 2012 – Η επόμενη γενιά Ford Mondeo για την Ευρώπη θα εφοδιάζεται με το βραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0l EcoBoost, και θα γίνει το μεγαλύτερο μοντέλο Ford που διατίθενται με κινητήρα τόσο μικρού κυβισμού.

«Η σημερινή εξαιρετικά έξυπνη τεχνολογία προσφέρει στους πελάτες αυτό που λέμε ‘περισσότερα από λιγότερα’», δήλωσε η Barb Samardzich, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Αυτό ισχύει τόσο για τους κινητήρες όσο και για τους υπολογιστές και τα smartphones. Επιπλέον εφοδιάζοντας το νέο Mondeo στην Ευρώπη με τον βραβευμένο κινητήρα μας 1.0l EcoBoost προσφέρουμε τεχνολογία αιχμής με πραγματικό και χειροπιαστό όφελος για τον πελάτη».

Η έκδοση της επόμενης γενιάς Mondeo που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού εκτιμάται ότι θα προσφέρει τις καλύτερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 κάτω από 130g/km αλλά με την ισχύ και την πολιτισμένη λειτουργία ενός πολύ μεγαλύτερου κινητήρα. Αυτά τα τελευταία σχέδια εντάσσονται στην επιθετική στρατηγική λανσαρίσματος νέων προϊόντων Ford για τη Ευρώπη όπως την παρουσιάζει σήμερα η εταιρία στη ειδική εκδήλωση “Go Further” στο Άμστερνταμ.

Ο Ford 1.0l EcoBoost, που αναδείχτηκε 2012 “International Engine of the Year” είναι ο κινητήρας με την υψηλότερη ειδική ισχύ που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρία. Με μπλοκ μικρό όσο μία κόλλα χαρτιού Α4, αποδίδει 125PS και ροπή 170Nm (που φτάνει τα 200Nm σε “overboost” mode), μόλις από τις 1450rpm.

Ο προηγμένος κινητήρας υιοθετεί υπερσύγχρονες τεχνολογίες όπως ανεξάρτητο μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής (Ti-VCT), συμπαγή υπερσυμπιεστή χαμηλής αδράνειας που περιστρέφεται στις 248,000rpm, άμεσο ψεκασμό καυσίμου, αλουμινένια κυλινδροκεφαλή με ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής, χιτώνια εμβόλων χαμηλής τριβής, ελατήρια εμβόλων χαμηλής τάσης, τσιμούχες στροφάλου χαμηλής τριβής και ιμάντα εκκεντροφόρων σε μπάνιο λαδιού.

«Η ευφυΐα και η προσιτότητα αποτελούν μέρος της υπόσχεσης του ‘Go Further’, και πιστεύουμε ότι όντας οι πρώτοι που κατασκευάσαμε ένα μικρό κινητήρα ικανό να ικανοποιεί τις προσδοκίες των πελατών κατηγορίας CD, καθιερώνουμε τώρα ένα νέο ορόσημο down-sizing σε αυτή την ανταγωνιστική κατηγορία» δήλωσε ο Rolf Deges, Mondeo βοηθός επικεφαλής μηχανικός προγράμματος.

Η Ford θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Mondeo σήμερα στην εταιρική εκδήλωση Go Further.

[/learn_more]