Η Ferrari θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει τους νέους κινητήρες της Fiat

Σχετικά άρθρα

To Fiat Group αποφάσισε ότι η Ferrari θα πάρει 50 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, ώστε να αναπτύξει και να κατασκευάσει μια νέα γενιά κινητήρων για τις πολυτελείς εταιρίες του Fiat Group.

Τι ακριβώς θα είναι ο κινητήρας ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αν και οι φήμες μιλούν για έναν V6 bi-turbo κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει έως και 450 άλογα. Φαντάζει ιδανικός κινητήρας για το SUV της Maserati, το Cinqueporte, ενώ θα ήταν ιδανικός και για τη νέα Maserati Levante, την Alfa Romeo Giulia αλλά και για το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την Alfa Romeo 166. Ο κινητήρας ίσως τοποθετηθεί και στα μοντέλα της Chrysler και της Lancia.

Ο κινητήρας θα βασιστεί πάνω σε έναν υπάρχων κινητήρα, αφού τα 50 εκατ. ευρώ, είναι πολύ λίγα χρήματα για να δημιουργηθεί, να αναπτυχθεί και να κατασκευαστεί ένας κινητήρας από το μηδέν. Η Ferrari έχει δύο εναλλακτικές. Είτε να χρησιμοποιήσει ως βάση τον V6 Pentastar της Chrysler είτε να χρησιμοποιήσει έναν δικό της κινητήρα (V8 ή V12) που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της Ferrari και της Maserati και είτε να κόψει δύο κυλίνδρους είτε να τον κόψει στη μέση. Προσωπικά μου φαίνεται περισσότερο πιθανό να χρησιμοποιήσει τον V6 Pentastar, αλλά ότι αποφασίσει τελικά, θα το κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό.

[Πηγή: Ansa]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...