Schumacher: Το τέλος της F1 σημαίνει τέλος όλων των motorsports

Σχετικά άρθρα

Ο Lewis Hamilton θα πάρει τη θέση τού Michael Schumacher στη Mercedes, και ο Γερμανός δε θα συνεχίσει την καριέρα στη Formula 1, παρόλο που μπορούσε να αγωνιστεί στη Sauber το 2013. Ο 43χρονος οδηγός έχεις τις ικανότητες να συνεχίσει σε κάποια άλλη μορφή τού μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως, για παράδειγμα, στο DTM, ακόμα και στους δύο τροχούς.

Ωστόσο, ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς αποσύρεται οριστικά από κάθε μορφής μηχανοκίνητο άθλημα.

Δεν είναι στα σχέδιά μου να συνεχίσω κάπου αλλού. Η Formula 1 προσφέρει το μέγιστο στα συναισθήματα, την ταχύτητα και σ’ αυτό που κάνεις. Ένα άλλο είδος αυτοκινήτων δε θα μου δώσει τα ίδια συναισθήματα. Θα σταματήσω τελείως εδώ. Νομίζω ότι θα συμμετάσχω σε διαγωνισμούς ιππασίας. Η γυναίκα μου, η Κορίνα, η οποία έχει συμμετάσχει σε τέτοιους διαγωνισμούς για χρόνια, έχει διαλέξει το κατάλληλο άλογο για ‘μένα. Θα το κάνω.

Στη δεύτερή του καριέρα στη Formula 1, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι η επιστροφή του, ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν πέτυχε σχεδόν τίποτα. Ωστόσο, ο ίδιος συνεχίζει να υπερασπίζεται την απόφασή του για επιστροφή, αλλά κι αυτή για την οριστική εγκατάλειψη.

Είναι μια ανακούφιση, διότι δε λυπάμαι καθόλου· μόνο χαίρομαι γι’ αυτά που έχω κάνει. Από ‘δώ και πέρα, η ζωή θα μου προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες. Ανυπομονώ γι’ αυτό. Αν κοιτάξω το παρελθόν μου, με βρίσκω σε δύο διαφορετικές καριέρες: στη μία, κέρδισα τα πάντα, και στη δεύτερη, ανακάλυψα τι σημαίνει να χάνεις. Ναι, έχω μάθει να χάνω, αλλά αυτό μ’ έχει κάνει πιο αδύναμο και πιο ευγενικό, εν μέρει και λόγω της ηλικίας μου. Σήμερα, πρέπει να σκεφτώ τι έχω κάνει συνολικά και είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Ο καθένας με περιγράφει σαν έναν αγωνιστικό μύθο. Προτιμώ να με περιγράφουν σαν έναν μαχητή, κάποιος που ποτέ δεν έκανε πίσω.


[Πηγή: Gazzetta dello Sport| Via: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα