Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο 30ος  Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών και η Honda Ελλάς θα συμμετέχει με ένα Jazz Hybrid το οποίο θα είναι ο πλοηγός των 9,500 δρομέων που θα καλύψουν τη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων του 30ου Κλασσικού Μαραθωνίου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το Jazz Hybrid συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα με ένα υβριδικό σύστημα ΙΜΑ, χρησιμοποιώντας τον ίδιο κινητήρα 1.3 i-VTEC και ηλεκτροκινητήρα όπως το αποκλειστικό, υβριδικό ‘ξαδερφάκι’ του. Το σύστημα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο CVT στο Jazz με εκπομπές CO2 μόλις 104 g/km και κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,5 l/100km στο μικτό κύκλο.

Εκτός από το Jazz Hybrid η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda στην Ελλάδα, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΣΕΓΑΣ και παραχώρησε στόλο αυτοκινήτων, ως οχήματα υποστήριξης για την κάλυψη των αναγκών της 3οης διοργάνωσης του Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.

[Πηγή: Honda]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το Honda Jazz Hybrid πρωταγωνιστής στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών

Το υβριδικό Honda Jazz Hybrid θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012. Το Jazz Hybrid θα είναι ο πλοηγός των 9,500 δρομέων που θα καλύψουν τη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων του 30ου Κλασσικού Μαραθωνίου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το οικολογικό Jazz Hybrid συνδυάζοντας ένα βενζινοκινητήρα με ένα υβριδικό σύστημα ΙΜΑ έχει το προνόμιο των χαμηλών εκπομπών ρύπων και της οικονομίας καυσίμου. Επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συνεχή δέσμευση της Honda στην παρουσίαση τεχνολογικών λύσεων με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον χωρίς να χάνει τίποτα από την πρακτικότητα του συμβατικού μοντέλου. Το υβριδικό σύστημα IMA που είναι κοινό με των Insight και CR-Z Hybrid αντιπροσωπεύει μία αποδεδειγμένα αξιόπιστη τεχνολογία με δύο δεκαετίες εξέλιξης και πωλήσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο οχήματα που κυκλοφορούν παγκοσμίως.

Το Jazz Hybrid είναι εφοδιασμένο με το ίδιο σύστημα κίνησης με το Insight, χρησιμοποιώντας τον ίδιο κινητήρα 1.3 i-VTEC και ηλεκτροκινητήρα όπως το αποκλειστικό, υβριδικό ‘ξαδερφάκι’ του. Το σύστημα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο CVT στο Jazz με εκπομπές CO2 μόλις 104 g/km και κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,5 l/100km στο μικτό κύκλο.

Εκτός από το Jazz Hybrid η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda στην Ελλάδα, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του ΣΕΓΑΣ και παραχώρησε στόλο αυτοκινήτων, ως οχήματα υποστήριξης για την κάλυψη των αναγκών της 30ης διοργάνωσης του Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.

[/learn_more]