Φωτογραφίες από την εξέλιξη της Ferrari F70

Σχετικά άρθρα

Η ημέρα όπου η Ferrari θα παρουσιάσει την F70 πλησιάζει και έτσι είναι λογικό να διαρρεύσουν όλο και περισσότερες φωτογραφίες της. Εμείς την είδαμε από κοντά να γυρνά ένα πρωινό στους δρόμους του Maranello ενώ χθες έκανε μερικούς γύρους και στο Fiorano.

Τώρα ήρθε η ώρα να την δούμε και μερικές φωτογραφίες από την διαδικασία εξέλιξης της μέσα στο εργοστάσιο της Ferrari στο Maranello. Σε αυτές βλέπουμε το carbon monocoque σασί της που μάθαμε τα πάντα γι’αυτό στο Παρίσι. Το σασί ζυγίζει κοντά στα 70 κιλά, 20% λιγότερο από όσο ζυγίζει το σασί της Enzo με την στρεπτική ακαμψία να έχει αυξηθεί κατά 27%, ενώ η συνολική ακαμψία κατά 22%. H F70 δεν θα ξεπερνά συνολικά τα 1.100 κιλά.

Επίσης βλέπουμε φωτογραφίες του V12 κινητήρα χωρητικότητας 7.3-λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με ένα σύστημα HY-KERS, το οποίο προέρχεται από την Formula 1. O V12 κινητήρας είναι μια βελτιωμένη έκδοση του V12 που φορά η F12berlinetta, ενώ ενδέχεται να είναι ο ίδιος με αυτόν της F12berlinetta χωρητικότητας 6.3-λίτρων. Όπως και να έχει, θα αποδίδει 800 άλογα και σε συνδυασμό με το KERS, θα αποδίδει κοντά στα 920 άλογα.


Το βάρος της αναμένεται να κυμαίνεται στα 1.134 κιλά, 200+ λιγότερα, από τα 1.365 της Enzo, και θα διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνει σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 408 χλμ/ώρα.H F70 θα διαθέτει το νέο HY-KERS που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Πεκίνου, το οποίο θα μειώνει τη κατανάλωση κατά 40%, ενώ παράλληλα αυξάνει τις επιδόσεις. Το σύστημα ζυγίζει 120 κιλά και παρότι το πρόσθετο βάρος, χάρις σε αυτό, τα 0-200 χλμ/ώρα, η F70 τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με το αν δεν το φορούσε.

Η Ferrari αντιστάθμισε το πρόσθετο βάρος μειώνοντας το βάρους του σασί και του κινητήρα, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί το HY-KERS, είναι της Samsung Electronics, με την Ferrari να τις τοποθετεί σε δικά της πακέτα.Η F70 θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2012 με τις πωλήσεις της να ξεκινούν την άνοιξη του 2013 με τιμή κοντά στα 1,5 εκατ. ευρώ.

[Πηγή: Kataweb]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...