Ίσως ο πιο τρελός οδηγός στο Grid, ίσως ο οδηγός τον οποίο λάτρεψαν και λατρεύουν όλοι οι οπαδοί του αθλήματος, ο λόγος για τον Kimi Raikkonen! Ο Ice-Man μάζεψε 207 βαθμούς τη φετινή περίοδο κι έφερε την Lotus στην 4η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος! O Φινλανδός είχε μία εξαιρετική χρονιά, κέρδισε 1 φορά (στο Abu Dhabi) και βρέθηκε άλλες 6 φορές στο βάθρο. Μεγάλο επίτευγμα του, ο τερματισμός σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες! Ας δούμε, λοιπόν, τι δήλωσε ο Ice Man για τη φετινή χρονιά.

Προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο και φυσικά να σκοράρω πόντους. Είχαμε ένα καλό αυτοκίνητο και καταφέραμε να μην εμπλακούμε σε πολλά περιστατικά με άλλους στο Grid. Δεν είχα καμία απολύτως προσδοκία γι’αυτή τη χρονιά, θεωρώ ότι ήταν μία πολύ καλή σεζόν. Είχαμε μερικά καλά αποτελέσματα κι έχουμε τερματίσει σε όλους τους αγώνες. Βεβαίως, από πλευράς αξιοπιστίας αυτό είναι εξαιρετικό.

Και συνέχισε:

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, θα μπορούσε να ήταν καλύτερα αλλά και πολύ χειρότερα. Συνολικά, είμαι πολύ χαρούμενος!

Αναμφίβολα, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Ice-Man και να προσθέσω ότι το φετινό του επίτευγμα θα μείνει σίγουρα στην ιστορία. Ήταν ο μοναδικός οδηγός του Grid που τερμάτισε σε όλους τους αγώνες και βρέθηκε μπροστά από ονόματα, όπως τον Lewis Hamilton, τον Jenson Button, τον Michael Schumacher και πολλούς άλλους. Η E20 δεν ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο στο Grid και η 3η θέση του Φινλανδού κάνει την κατάσταση ακόμα πιο εντυπωσιακή.

[Πηγή: PlanetF1 | Photo Copyright: Charles Coates/LAT Photographic]