Spy Photos: Το πρώτο αυτοκίνητο του φθηνού brand της Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά βλέπουμε ένα μουλάρι από το φθηνό brand που ετοιμάζει η Volkswagen το οποίο θα τεθεί αντιμέτωπο από τα Dacia και Datsun. Το μουλάρι δοκιμάζεται στην Ισπανία και βασίζεται πάνω στη πλατφόρμα του Golf 5/6 και να αναμένεται να παρουσιάζεται το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Το νέο brand θα γίνει η 13η εταιρία του VW Group και σίγουρα στη γκάμα της θα διαθέτει ένα σεντάν, ένα station wagon και ένα MPV. Τα αυτοκίνητα αυτά θα κατασκευαστούν πάνω σε προηγούμενες γενιές μοντέλων της VW αφού έτσι θα εξοικονομήσουν και χρόνο αλλά και χρήμα για την ανάπτυξη τους.

Η VW, ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να επεκταθεί στις παγκόσμιες αγορές, και αυτή τη χρονική περίοδο, οι εταιρίες χαμηλού κόστους έχουνε τεράστιες δυνατότητες. Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο επικεφαλής ανάπτυξης και σχεδιασμού της Volkswagen, Ulrich Hackenberg είχε δηλώσει ότι στη Κίνα, το φθηνότερο αυτοκίνητο της VW κοστίζει 8.000 ευρώ, αλλά στην αγορά υπάρχουν και εταιρίες με κόστος 6.000 ευρώ. Είναι λογικό λοιπόν, να σκέφτονται τρόπους ώστε να ανταγωνιστούν τις μάρκες αυτές.

Τη παραγωγή τους να την αναλαμβάνουν τα εργοστάσια της εταιρίας, είτε στην Κίνα είτε στην Ινδία, μέσω των υφιστάμενων συνεργασιών. Το φθηνότερο μοντέλο θα είναι ένα sedan που η τιμή του θα ξεκινά από τα €6.000, ένα station wagon με τιμή τα €7.000 και ένα μικρό MPV που θα κοστίζει περίπου 8.000 ευρώ. Και τα τρία αυτοκίνητα θα διαθέτουν κινητήρες προδιαγραφών Euro 6 και η κίνηση φυσικά θα μεταδίδεται στον μπροστά άξονα.

Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα θα απευθύνονται σε αναδυόμενες αγορές, ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, τους απαραίτητους αερόσακους, θα φορούν ABS. ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα βρίσκεται το air condition και υπόλοιπες ηλεκτρικές ευκολίες.

Σχεδιαστικά θα διαθέτουν τετράγωνη σχεδίαση, κάνοντας τα να χρειάζονται λιγότερες συμπιέσεις. Σε σχέση με την έβδομη γενιά του Golf, τα μοντέλα αυτά θα διαθέτουν 50% λιγότερες συμπιέσεις.

[Πηγή: Gmotors]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...