Ο αρχισυντάκτης του Autoguide βρέθηκε καλεσμένος από την Lexus να οδηγήσει ένα πρωτότυπο νέο IS και αυτό είναι το πρώτο review του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στα μέσα Ιανουαρίου στην έκθεση του Detroit. Στιλιστικά θα δανείζεται στοιχεία από το πρωτότυπο LF-CC concept που είδαμε είδαμε στο Παρίσι, αλλά και το LFA, και έτσι θα διαθέτει μια εντελώς νέα σχεδίαση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Το νέο IS θα διαθέτει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, θα είναι ελαφρύτερο και θα διαθέτει επιθετική σχεδίαση. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν καλύτερης ποιότητας υλικά.

Μηχανικά θα φορά μια γκάμα τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων ενώ θα υπάρχει επίσης μια υβριδική και μια υψηλών επιδόσεων έκδοση IS F. Είναι πιθανό να κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα των Toyobaru και θα είναι διαθέσιμο σε coupe, cabrio και wagon εκδόσεις. Η γρήγορη έκδοση IS-F, θα φορά έναν V8 κινητήρα, διαθέτοντας πιο επιθετική σχεδίαση από τη τωρινή γενιά.

To Lexus IS Hybrid θα φορά έναν υβριδικό κινητήρα αποτελούμενο από έναν 2.5-λιτρο turbo Atkinson τετρακύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Θα έχει μέση κατανάλωση 3,8-λίτρων/100 χλμ με λιγότερα από 100 γρ/χλμ εκπομπές CO2 και θα αποδίδει 240 άλογα. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με έναν CVT κιβώτιο με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 6,9 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 225 χλμ/ώρα.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείς να βρεις εδώ.

[Πηγή: Autoguide | Thanks for the tip, Σπύρο]