Ο Haug αναλαμβάνει την ευθύνη για την κακή απόδοση της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Norbert-Haug

Αρχικά, ο Norbert Haug διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να φεύγει από τη Mercedes εξαιτίας τού Niki Lauda και τώρα, ο Γερμανός εξηγεί τους λόγους που επέλεξε ν’ αποχωρήσει. Ο μοναδικός λόγους που τον έδιωξε από τη γερμανική ομάδα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ήταν η κακή απόδοση εδώ και 3 χρόνια.

Σ’ αυτά τα 3 χρόνια, η Mercedes κατάφερε να πάρει μόνο μία νίκη, αυτή φέτος στην Κίνα, ενώ είχε 6 παρουσίες στο βάθρο. Όλα αυτά δεν άφησαν καθόλου ικανοποιημένο τον 60χρονο, ο οποίος λέει:

Η αποχώρησή μου ήταν μια απόφαση που πάρθηκε μετά από τον τελευταίο αγώνα. Φτάσαμε σε μία κοινή συμφωνία ότι πρέπει να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Παίρνω την ευθύνη για το ότι δεν επιτύχαμε μέσα στα 3 χρόνια. Είχαμε αρκετά καλό ρυθμό στο πρώτο μισό αυτής της σεζόν, αλλά πέσαμε. Συνεπώς, χρειάζονται αλλαγές, και το αποδέχομαι πλήρως αυτό. Δεν υπάρχει κακία μεταξύ εμού και του συμβουλίου. Χωρίσαμε φιλικά, κι έχουμε βρει μια καλή λύση και για τις δύο πλευρές.

Θα έπρεπε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά. Αλλάξαμε σε 60% το μοντέλο για την αεροδυναμική σήραγγα στα μέσα τής σεζόν: υποφέραμε λίγο από τη Συμφωνία Περιορισμού Πόρων (RRA) και από τον αριθμό του προσωπικού, αλλά δε θέλω λέω δικαιολογίες. Η δουλειά μου δεν είναι αρκετά καλή.

Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη γι’ αυτό. Ακόμα κι αν δεν έχουμε κατασκευάσει το μονοθέσιο, είμαι υπεύθυνος. Και, αν ήμουν υπεύθυνος για τη νίκη στην Κίνα, είμαι υπεύθυνος για ό,τι άλλο έγινε.

Ο Haug δήλωσε, επίσης, ότι θα έχει εμπλοκή στο πρώτο τρίμηνο του 2013, αλλά δεν ξέρει τι θ’ ακολουθήσει μετά. Επίσης, πιστεύει πως η Mercedes θα καταφέρει να βρει τον δρόμο της, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αμέσως.


[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr