Ένα… αφράτο αυτοκίνητο θέλει να βάλει τέλος στα επώδυνα ατυχήματα [w/video]

Σχετικά άρθρα

Soft Electric Car

Τ’ ατυχήματα είναι, δυστυχώς, ένα καθημερινό φαινόμενο, με τους νεκρούς να είναι χιλιάδες κάθε χρόνο. Όποια και να είναι η εξέλιξη και στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την απορρόφηση των συγκρούσεων, η βιαιότητα είναι ακόμα πολύ μεγάλη, παρ’ όλα τα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν σήμερα.

Τη λύση σ’ αυτό έρχεται να δώσει ένα… αφράτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκεύασε μια ομάδα φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Χιροσίμα. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά μαλακό στο εμπρός μέρος, αφού είναι σαν να έχει ένα μεγάλο μαξιλάρι. Σκοπός είναι η πολύ μεγάλη απορρόφηση των συγκρούσεων, ώστε να μειωθεί η βιαιότητα και οι δυνάμεις που δέχονται οι επιβάτες και οι πεζοί.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει είναι τα 50 χλμ/ώρα και μπορεί να καλύψει μια απόσταση 30 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Καταλαβαίνεις ότι η χρήση του αφορά μόνο την πόλη, και το κόστος είναι στα €7.000.

[Πηγή: RocketNews24]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...