Εσωτερικό

Με το που πρωτοκάθεσαι στο κάθισμα του οδηγού μόνο θετική εικόνα μπορείς να σχηματίσεις για το μοντέλο. Εργονομικό, άνετο, ποιοτικό, ευρύχωρο είναι μερικά από τα επίθετα που χαρακτηρίζουν το εσωτερικό της νέας A-Class, θυμίζοντας την άνεση μεγαλύτερου μοντέλου.

Mercedes-Benz A180 CDI BlueEFFICIENCY

Η σχεδίαση όλου του εσωτερικού είναι μοντέρνα έχοντας μια δόση κλασσικού, με άριστη ποιότητα συναρμογής. Αποτελείται από άριστης ποιότητας υλικά με το τριάκτινο τιμόνι και τη μεγάλη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι τα πρώτα πράγματα που θα σου κεντρίσουν τη προσοχή, ενώ το μάτι σου θα πέσει και στους αεραγωγούς, των οποίων η σχεδίαση τους έχει επηρεαστεί από τις τουρμπίνες των μαχητικών αεροπλάνων.

Το αυτοκίνητο δοκιμής φορούσε τα bucket μαύρα ημι-δερμάτινα καθίσματα με λευκές ραφές, τα οποία προσαρμόζονται αμέσως στα μέτρα του καθενός, και δεν κουράζουν, αφού σε συνεχή οδήγηση μεγαλύτερη των 5 ωρών, δεν θα σε κουράσουν καθόλου.

Mercedes-Benz A180 CDI BlueEFFICIENCY

Το πάνω μέρος του ταμπλό είναι ντυμένο και αυτό με το ίδιο δέρμα των καθισμάτων Στο μεσαίο τμήμα του η Mercedes το έχει επενδύσει με ένα μαλακό αφρώδες πλαστικό ανώτατης ποιότητας με carbon όψη, ενισχύοντας έτσι την σπορ εικόνα, ενώ στο κάτω μέρος του ταμπλό, έχει χρησιμοποιηθεί ένα “σκληρό” πλαστικό, άριστης ποιότητας με “μαλακή” υφή. Με το ίδιο δέρμα και ύφασμα ήταν ντυμένες και οι επενδύσεις στις πόρτες, με το δέρμα στη χειρολαβή να σου υπενθυμίζει ξανά ότι βρίσκεται μέσα σε ένα πολυτελές μοντέλο.

Mercedes-Benz A180 CDI BlueEFFICIENCY

 Ο πίνακας οργάνων με την σχεδίαση του, συμπληρώνει τη σπορ νότα, με το στροφόμετρο να ξεκινά να κοκκινίζει από τις 4.000 σ.α.λ. Ο πίνακας αποτελείται από δύο μεγάλα στρογγυλά όργανα, καθένα από τα οποία διαθέτει ένα μικρό όργανο στο εσωτερικό του. Τα όργανα του αυτοκινήτου δοκιμής ήταν ασημί, με κόκκινους δείκτες, με εμφάνιση που παραπέμπει σε καρό σημαία, στο κέντρο των οποίων υπάρχει μια μεγάλη πολυλειτουργική οθόνη.

Το δερμάτινο Nappa πολυλειτουργικό τιμόνι ρυθμίζεται τόσο σε ύψος όσο και σε βάθος και είναι άριστο σε όλους τους τομείς, αφού σου μεταφέρει κάθε πληροφορία, τόσο στα λίγα χιλιόμετρα εντός πόλης, όσο και στα πολλά πάνω στον αυτοκινητόδρομο. Το σύστημα διεύθυνσης είναι άμεσο και σαφές τόσο στην ευθεία όσο και στις κλειστές στροφές, με το τιμόνι να είναι όσο μαλακό χρειάζεται για την εύκολη μετακίνηση εντός πόλης, αλλά και μεταφέρει πάντα στον δρόμο τη παραμικρή εντολή που θα του δώσεις. Σε αυτό συμβάλει και η κοντή κρεμαγιέρα 2,7 στροφών.

Σε ότι αφορά τον επιλογέα του 6-τάχυτου κιβωτίου, αυτός είναι άνετος, με άψογη αίσθηση τόσο στην αφή όσο και στην επιλογή των ταχυτήτων, έχοντας μεγάλη διαδρομή.

Mercedes-Benz A180 CDI BlueEFFICIENCY

Ο διαθέσιμος χώρος των επιβατών είναι άριστος, ο καλύτερος της κατηγορίας του, αφού μπορεί να μεταφέρει με μεγάλη άνεση 5 ενήλικες επιβάτες. Οι πίσω επιβάτες μπορούν να καθίσουν άνετα χωρίς να βρίσκουν τα πόδια τους στις πλάτες των μπροστά καθισμάτων, ενώ υπάρχει αρκετός χώρος και για τα κεφάλια τους. Ωστόσο εκεί που “υστερεί” η A-Class είναι στον χώρο των αποσκευών, αφού με 341 λίτρα έχει τον δεύτερο μικρότερο χώρο σε σχέση με τους ανταγωνιστές του (Audi A3 – 365 λίτρα, BMW Σειράς 1 – 360 λίτρα, Volvo V40 – 335 λίτρα). Με την αναδίπλωση των πίσω διαιρούμενων καθισμάτων (40:60), ο χώρος αποσκευών ωστόσο μπορεί να φτάσει έως και τα 1.157 λίτρα. Το πλάτος του χώρου αποσκευών μεταξύ των θόλων των τροχών είναι 1050 mm και σίγουρα μπορείς να μεταφέρεις αρκετά πράγματα μέσα του.

Σε ότι αφορά το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου. Διαθέτει 8 ηχεία που θα ικανοποιήσει τον μέσο χρήστη, αφού αυτό δεν μπουκώνει ακόμη και όταν το αυξήσεις στη μέγιστη ένταση. Στο κεντρικό υποβραχιόνιο υπάρχει θύρα AUX και USB έτσι ώστε να ακούς για ώρες την αγαπημένη σου μουσική με τον χειρισμό του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να γίνεται είτε μέσω του πολυλειτουργικού τιμονιού, είτε μέσω του πολυχειριστηρίου πίσω από τον επιλογέα ταχυτήτων, με τον οποίο χρειάζεται να ασχοληθείς για μερικά λεπτά μαζί του, ώστε να καταλάβεις το πως λειτουργεί.

Τα βουρτισμένα αλουμινένια διακοσμητικά, τα ψευτοcarbon πλαστικά του ταμπλό, σε συνδυασμό με τον σπορ πίνακα οργάνων και τον κρυφό φωτισμό, προσδίδουν μια πιο elegant και σπορ νότα στο εσωτερικό, με την ηχομόνωση να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, αφού ακόμη και σε πολλά χιλιόμετρα, οι αεροδυναμικοί θόρυβοι που μεταφέρονται στο εσωτερικό της καμπίνας είναι ελάχιστοι.