Ασφάλεια

Στον βασικό εξοπλισμό διαθέτει επτά αερόσακους, μεταξύ των οποίων και αερόσακου γονάτων του οδηγού καθώς και αρκετά ηλεκτρικά συστήματα όπως το Collision Prevention Assist, το σύστημα πρόληψης συγκρούσεων, το οποίο ενημερώνει ηχητικά και οπτικά τον οδηγό για πιθανά εμπόδια μπροστά από το αυτοκίνητο, σε περίπτωση που δεν τα έχει δει, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τη λειτουργία υποβοήθησης πέδησης Brake Assist, ώστε η απόκριση των φρένων να είναι η ακριβέστερη δυνατή. Η επιβράδυνση ξεκινά αμέσως μόλις ο οδηγός πατήσει αποφασιστικά το πεντάλ του φρένου. Επίσης το αυτοκίνητο διαθέτει και το σύστημα PRE-SAFE, το οποίο προετοιμάζει το αυτοκίνητο για ενδεχόμενη σύγκρουση με σκοπό τον περιορισμό των συνεπειών της.

Mercedes-Benz A180 CDI BlueEFFICIENCY

Το εν λόγω σύστημα, η Mercedes το είχε πρωτοπαρουσιάσει το 2002 στην S-Class με τα κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος να είναι οι αναστρέψιμοι εντατήρες ζωνών ασφαλείας, το κλείσιμο των παραθύρων και της ηλιοροφής σε κρίσιμες πλευρικές κλίσεις του αμαξώματος και η ρύθμιση των πλήρως ηλεκτρικών μπροστινών καθισμάτων με λειτουργία μνήμης σε κατάλληλη θέση, ώστε να μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητα των συστημάτων συγκράτησης. Το σύστημα PRE-SAFE αποκρίνεται πάντα αμέσως μόλις προκύψουν επικίνδυνες διαμήκεις και πλευρικές ταλαντώσεις, ενώ μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί μόλις επέμβουν ορισμένες λειτουργίες υποβοήθησης.

Εκτός του ESP, επιπλέον στον βασικό εξοπλισμό της A-Class, υπάρχει Traction Control, Hill Start Assist, υπολογιστής ταξιδίου, πολυλειτουργική οθόνη (Comand Online), διζωνικός αυτόματος κλιματισμός και σύστημα ECO Start/Stop, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.