Video: Το Tesla Model S κάνει τα 0-100χλμ/ώρα σε 4 δευτ. και νικά κατα κράτος την Mercedes-Benz E63 AMG

Σχετικά άρθρα

Στο δυναμόμετρο το είδαμε, να κάνει 681 χλμ με μια φόρτιση το είδαμε, να καίει λάστιχο επίσης το είδαμε. Αυτό που δεν είχαμε δει τόσο καιρό είναι ένα video για τα 0-100 χλμ (0-62 μίλια.ώρα στη περίσταση) αλλά και μια κόντρα με τη Mercedes E63 AMG.

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το πλήρως ηλεκτρικό sedan Tesla Model S και είδαμε τα νούμερα επιδόσεων του, πολλοί ήταν αυτοί που δε πίστεψαν τις πραγματικές δυνατότητες αυτού του αυτοκινήτου κυρίως λόγω του αυξημένου του βάρους, που φτάνει τα 2.108 κιλά. Το εργοστάσιο ανακοινώνει ότι για να πιάσει τα 100 χλμ/ώρα από στάση χρειάζεται 4,4 δευτ. ενώ διάφορες μετρήσεις έχουν δείξει ότι παίζει από τα 4 δευτ. μέχρι 4,2 δευτ. για αυτή τη διαδικασία.

Στο video από το κανάλι το DragTimes, θα δεις στη οθόνη του Model S να τα πιάνει σε τέσσερα δευτ. και συνεχίζει να επιταχύνει γρήγορα μέχρι τα 150-160 χλμ/ώρα.

Και αν σου φάνηκε αυτό εντυπωσιακό, ακόμα πιο πολύ θαυμασμό αξίζουν οι επιδόσεις αυτού του αυτοκινήτου όταν βάζει κόντρα με την πανίσχυρη Mercedes-Benz E63 AMG και τον 5.5-λίτρων turbo V8 κινητήρα της απόδοσης 518 ίππων και ροπής 700 Nm. Eν αντιθέσει, το Model S στη πιο δυνατή επιλογή του, οι ηλεκτροκινητήρες του παράγουν 420 ίππους και 600 Nm ροπής, η οποία είναι διαθέσιμη ακαριαία.

Στο video βλέπουμε ότι η εκκίνηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι εκπληκτική και αφήνει πολύ πίσω το Mercedes και μόνο μετά τα 170 χλμ/ώρα αρχίζει να μαζεύει και να δείχνει τη δύναμη του ο βενζινοκινητήρας. Εντυπωσιακό, δε μπορείς να πεις!

[Πηγή: YouTube (1), (2)]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Το εσωτερικό του Cadillac Optiq

Ο μικρός αδερφός του Lyriq, το Cadillac Optiq δεν υστερεί σε πολυτέλεια, με το ηλεκτρικό SUV αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής...