Hamilton: Όχι κακή η W04, αλλά θέλω κι άλλη κάθετη δύναμη

Σχετικά άρθρα

Peter Bonnington and Lewis Hamilton

Ο Lewis Hamilton θέλει να κάνει στη Mercedes ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στη McLaren τα τελευταία χρόνια: να γίνει ξανά Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο Βρετανός ανήκει στους καλύτερους οδηγούς τού πλανήτη, αλλά, στη σημερινή εποχή της Formula 1, το μονοθέσιο που οδηγείς παίζει τον βασικότερο ρόλο στο να γίνεις Πρωταθλητής, χρειάζεται, όμως, και η οδηγική ικανότητα. Ο “Billin Dollar Man” βρέθηκε σήμερα ξανά πίσω από το τιμόνι της W04, με την οποία έκανε πολλά περισσότερα χιλιόμετρα απ’ ό,τι την Τετάρτη, όπου συμπλήρωσε μόνο 15 γύρους, λόγω ατυχήματος, ύστερα από πρόβλημα στα πίσω φρένα.

Ο 28χρονος έχει μια πιο διαμορφωμένη γνώμη για το νέο του μονοθέσιο, λέγοντας ότι δεν είναι κακό, ωστόσο οι τεχνικοί τού Brackley έχουν πολλή δουλειά να κάνουν, καθώς χρειάζεται επιπλέον κάθετη δύναμη.

Έχουμε κάποια δουλειά να κάνουμε, αλλά δεν είναι καταστροφή. Δε ξεκινάμε από άσχημη θέση. Νιώθω ότι έχουμε μια καλή βάση για να δουλέψουμε. Σίγουρα, εγώ θα συνεχίζω να ζητάω κάθετη δύναμη, κι ελπίζω τα παιδιά να κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Μπορούμε να κάνουμε τα ελαστικά να δουλέψουν από τον πρώτο γύρο, κάτι που δυσκολευτήκαμε να κάνουμε πέρυσι, αλλά, προφανώς, είναι αρκετά ζεστά, και η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή. Σίγουρα, πρέπει να δουλέψουμε και να καταλάβουμε περισσότερο το μονοθέσιο, και υπάρχει πολλή δουλειά για ‘μένα, ώστε να κατανοήσω πλήρως το μονοθέσιο, προτού αρχίσει η σεζόν.

Σύμφωνα με τον Πρωταθλητή τού 2008, τώρα θα πρέπει να δουλέψουν όλοι πολύ σκληρά, για να βελτιώσουν τ’ αδύναμα σημεία του μονοθεσίου· σ’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν και οι οδηγοί, οι οποίοι είναι αυτοί που ελέγχουν για τα σημεία που το μονοθέσιο χρειάζεται βελτίωση, αλλά και το αν έχει έρθει αυτή.

Νομίζω ότι είμαστε στο επίπεδο που ελπίζαμε να είμαστε. Δε θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα, τα παιδιά έχουν κάνει σπουδαία δουλειά στο να προσθέτουν κάθετη δύναμη στο μονοθέσιο και να καταλάβουν που βρίσκονται και να βάλουν το μονοθέσιο στην κατεύθυνση που θέλουν. Τώρα χρειάζονται την καθοδήγηση από ‘μένα και τον Nico, να τους πούμε πού μπορούμε να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο και σε ποια κατεύθυνση πρέπει να πάμε. Είναι το εμπρός μέρος που πρέπει να βελτιωθεί ή το πίσω μέρος; Πρέπει να βελτιωθούμε συνολικά; Στις εξόδους των στροφών; Στις εισόδους των στροφών; Πάνω σ’ αυτό εργαζόμαστε τώρα.

Τέλος, ο Hamilton είπε πως η ταχύτητα του Sebastian Vettel δεν τον ξαφνιάζει, γιατί η Red Bull είναι πάντα γρήγορη, συνεπώς είναι κάτι το αναμενόμενο.

[Πηγή: ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr